Denumirea persoanei juridice este mijlocul de identificare a subiectului colectiv de drept civil reprezentat de cuvântul sau de grupul de cuvinte cu acest înţeles, în condiţiile legii.
Reglementarea generală privind stabilirea denumirii persoanei juridice este conţinută de Decretul nr. 31/1954: Persoana juridică va purta denumirea stabilită prin actul de înfiinţare sau prin statul (art. 38). Reglementări speciale cu privire la denumirea unor persoane juridice apar în următoarele acte normative: Legea nr. 31/1990
Naţionalitatea
Naţionalitatea persoanei juridice, reprezintă originea sa, în funcţie de statul în care a luat fiinţă şi de sistemul de drept naţional căruia îi aparţine. Pentru dreptul civil, naţionalitatea persoanei juridice are importanţă în ceea ce priveşte capacitatea acesteia, legi speciale stabilind mai multe legi în domeniu.
Contul bancar
Contul bancar este mijlocul de identificare a persoanei juridice prin intermediul unui simbol cifric al sucursalei băncii unde aceasta are deschis, pe bază de contract, contul bancar.
Codul fiscal. Firma. Telefon, telex, fax
Codul fiscal este un mijloc de identificare având rolul de a individualiza persoana juridică în raporturile financiare şi în raporturile privind evidenţa statistică. Firma – în ceea ce priveşte persoana juridică este un mijloc de identificare specific comercianţilor (în sensul dat noţiunii de dreptul comercial).
Marca este mijlocul de identificare al persoanei juridice prin care aceasta îşi individualizează produsele, lucrările şi serviciile, în raport cu cele identice sau asemănătoare ale altor participant la circuitul civil. Telefonul, telexul, faxul sunt mijloace de identificare a persoanei juridice prin simboluri numerice, ce se înscriu, de regulă, în actele juridice pe care aceasta le încheie şi pe imprimatele pe care le foloseşte.