În Ilfov, preţurile de referinţă ale notarilor rămån mai mari decåt în 2008

coltuc13Pentru a doua oară în decurs de o lună si jumătate notarii sunt înstiinţaţi despre reducerea valorilor informative ale imobilelor, după care acestia

 

calculează impozitele minime pentru vânzările de case si terenuri. Ghidul pentru 2009 primeste astfel prima corecţie din acest an, la mai puţin de o lună după intrarea sa în vigoare. Valorile orientative cuprinse în ghidul proprietăţilor imobiliare vor fi diminuate cu 15%, din cauza „evoluţiei atipice a pieţei imobiliare“ ca urmare a crizei economice, se arată în comunicatul conducerii Camerei Notarilor Publici din Bucuresti. Noua grilă este aplicată începând cu 26 ianuarie a.c., în acest sens fiind înstiinţate si direcţiile de finanţe publice.
Forul superior al notarilor încearcă astfel să prindă din urmă trenul ieftinirilor imobilelor, constatând că, faţă de perioada de referinţă avută în vedere la realizarea Ghidului, au intervenit în scurt timp mai multe elemente care necesită, în opinia Camerei, „introducerea unui coeficient de corectare globală  a valorilor orientative din Ghid“.
Este vorba, în primul rând, despre deprecierea masivă si accelerată a monedei naţionale faţă de euro, moneda în care sunt exprimate valorile orientative din Ghid, dar si de acutizarea efectelor crizei economice asupra pieţei imobiliare.

sfin

Lasă un comentariu