Hotarârile judecatoresti vor fi publicate în întregime pe internet

42-16885561Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreies, a declarat, joi, la Alba Iulia, într-o conferinta de presa, ca, începând din acest an,

 majoritatea hotarârilor judecatoresti vor fi publicate în întregime pe internet, protejându-se însa datele cu caracter personal.

Virgil Adreies a explicat ca acest lucru se va face în etape, astfel încât pâna la data de 31 aprilie se vor publica toate hotarârile curtilor de apel pe anul trecut, pâna în 31 decembrie deciziile pe acest an si hotarârile a jumatate din tribunalele existente pe anul trecut si pe cel în curs, iar în anul 2010 va fi publicata cealalta jumatate a deciziilor tribunalelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Dorim prin asta sa dam o dovada efectiva de transparenta totala a sistemului judiciar fata de mass-media, fata de societatea civila si, în general, fata de toti justitiabilii. Efectul imediat va fi o crestere efectiva a calitatii motivarii hotarârilor date de catre judecatori”, a spus Andreies.

Sursa: Gandul

Un comentariu la „Hotarârile judecatoresti vor fi publicate în întregime pe internet”

  1. Potrivit site-ului juridice.ro, presedintele CSM Virgil Andreies a declarat in conferinta de presa de la Alba Iulia ca incepand din acest an toate hotararile judecatoresti vor fi publicate online, pe un site special creat la nivel national si potrivit aceleasi surse „numele judecatorului nu este o data care trebuie protejata, cu caracter personal, si va ramane in hotararea publicata”.
    Detine-ti informatii suplimentare din moment ce sustineti ca vor fi protejate datele cu caracter personal?

Lasă un comentariu