Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus neînceperea urmăririi penale in cazul Malos

Decizia reprezintă deznodământul în povestea ce a urmat morţii tinerei de 18 ani, găsită spânzurată în parcul Şipote din centrul Sucevei, verdictul fiind că Diana Maloş s-a sinucis. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de

 

 pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Hurjui, această instituţie a dispus şi neînceperea urmăririi penale faţă de autori necunoscuţi (A.N.) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, întrucât fapta nu există. În ordonanţa de scoatere de sub urmărire penală se menţionează că la data de 11 decembrie 2008, în jurul orelor 10:15, Miron Ioan Gabriel, trecând întâmplător prin Parcul Şipote din municipiul Suceava, a observat într-un copac, trupul neînsufleţit al Dianei Maloş, motiv pentru care a sesizat telefonic poliţiştii suceveni. Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, iar la data de 16 decembrie 2008 a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

În ordonanţă se precizează că Diana Maloş provine dintr-o familie dezorganizată, tatăl său fiind divorţat de mai mulţi ani de Paicu Adina Eleonora, iar în anul şcolar 2007 – 2008 nu a frecventat în mod regulat cursurile liceului (clasa a XI-a – determinată fiind de lipsa unui adevărat suport moral în familie, problemele specifice vârstei, anturajul pe care îl avea, etc.), atitudine menţinută şi în anul următor, fiind exmatriculată la data de 21.11.2008. „În perioada respectivă Maloş Diana avea o relaţie de prietenie cu Bogdan Nastasi, relaţie ce nu era acceptată de mama sa, de aici rezultând neînţelegerile dintre mamă şi fiică, precum şi starea depresivă a victimei. Cercetările întreprinse au stabilit că în data de 09 decembrie 2008, în jurul orelor 12:30 – 13:00, victima a părăsit apartamentul prietenului său Bogdan Nastasi, s-a deplasat la domiciliul său, unde, aflată într-o stare de depresie accentuată a luat hotărârea de a se sinucide. Într-o agendă a consemnat „scrisoarea mea”, care este de fapt un aşa-zis „bilet de adio” adresat în primul rând mamei sale, dar şi prietenilor apropiaţi, victima scriind ”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

atac

Lasă un comentariu