Download-ul ilegal de muzica de pe internet,nepedepsit

5555551Incarcare si descarcarea ilegala de filme, muzica si alte opere pe internet atinge niveluri record în România. Totusi, desi aceste practici sunt prevazute ca

 

 

 infractiuni, pârghiile pentru a-i pedepsi pe cei vinovati sunt destul de greu de mânuit de cei lezati.

În urma cu doua saptamâni, va prezentam o propunere a autoritatilor franceze, care doresc pedepsirea cu deconectarea temporara a celor care încarca si descarca ilegal materiale pe/de pe internet. Cum, si în România, pirateria online cauzeaza pierderi de peste 100 de milioane de euro în fiecare an, am întrebat o societate specializata daca aceasta masura s-ar impune pentru descurajarea “hotilor” de pe internet.

CopyRo, o societate de gestiune colectiva a drepturilor de autor, îi reprezinta pe proprietari de drepturi care au de suferit din cauza publicarii pe internet a operelor care le apartin.

Solutia – licentierea diferentiata

Directorul general al centrului, Nicoleta Cofcinski, ne-a raspuns la câteva întrebari. Ea gaseste ca adecvata o licentierea diferentiata a site-urilor în care exista opere ce poarta drepturi de autor (opere scrise, filme etc.) oferite gratuit si/sau contra cost spre accesarea publicului. Ramân însa întrebari în ceea ce priveste încarcarea si descarcarea ilegala cu ajutorul programelor de file-sharing (partajare de fisiere).

Sursa: EvZ.ro

2 comentarii la „Download-ul ilegal de muzica de pe internet,nepedepsit”

  1. Fara ofensa, dar cel care a scris articolul, si cei care scriu astfel de articole ar trebui sa se mai documenteze nitel inainte sa inceapa sa le scrie. Conform legilor europene in vigoare, sunt pedepsiti cei care pun la dispozitie materiale protejate de copyright; si NU! cei care le descarca si le folosesc!
    Si marea parte din cei pedepsiti la noi au fost cei care puneau la dispozitie cantitati „industriale” de aceste informatii (muzica / filme / produse software).

    Rominia doar are din nou legi ca sa goleasca buzunarele rominilor de bani (arestam pe ala care vinde seminte, nu ala care fura un miliard de lei …).

    Si ca sa fim sinceri, pe linga ca tara noastra nu pot sa zic ca e bogata, si lumea pirateaza material protejat de drepturi de autor, asa zisii importatori sunt si nesimtiti la preturi in loc sa incurajeze – sau macar sa nu influenteze negativ decizia utilizatorului in a folosi ceva cu licenta sau nu; produsele software se achizitioneaza la noi in tara intre dublu si triplu pretului din strainatate (si nu ma refer la america unde pretul este in dolari).

    numai bine,
    anonimtm

  2. AICI NU MĂ POT PRONUNŢA , SUNT CAM PARALEL CU ACEST SUBIECT,NU ÎNCARC,NU DESCARC NIMIC PE/DE PE INTERNET. NU AM TIMP,CĂ TREBUIE SĂ RĂSPUND ….

Lasă un comentariu