Curtea de Apel Bucuresti a fost sesizata cu o cerere de chemare in judecata formulata de Federatia Educatiei Nationale impotriva Guvernului Romaniei pentru anularea OUG nr. 1/2009.

Motivul care a dus la sesizarea instantei este reprezentat de incalcarea dispozitiilor constitutionale referitoare la obligatiile executivului de a emite acte normative in conformitate cu tehnica legislativa. In prezent,

 nelegalitatea emiterii OUG nr. 1/2009 se refera in principal la coexistenta OUG nr. 151/2008, ce reglementeaza aceeasi salarizare a personalului din invatamant.

Constantin Ciosu, secretar general FEN: „Cu siguranta, toate actele normative recente nu fac decat sa tergiverseze aplicarea Legii 221/2008, insa fata de aceasta precizam ca puterea legislativa-Parlamentul, puterea judecatoreasca – Curtea Constitutionala si Presedintele Romaniei s-au exprimat si au actionat pentru respectarea Legii 221/2008, care aducea majorarea salariala de 37%. Executivul nu are dreptul sa refuze punerea in aplicare a vointei celor doua puteri, prin tot felul de artificii juridice, nici macar bine gandite, si cu atat mai putin nu are dreptul de crea o situatie de haos juridic, cu consecinte asupra venitului salariatilor din invatamant”.

 

juridice

 

 

Lasă un comentariu