Suntem de rasul lumii!Profesorii vor primi salarii mari daca elevii si parintii le vor da note mari

Înca din primele zile de mandat, dna. prof. univ. Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei, a anuntat ca majorarea salariala a profesorilor se va face – daca bugetul va fi aprobat în forma ceruta de minister – aplicându-se

 

 

 criteriile de performanta, pe care ministerul le va elabora.

Perspectiva ca legea cunoscuta, ca „legea lui 50%“, sa fie pusa în aplicare de la 1 ian. 2009, s-a diminuat înca din ultimile zile ale Guvernului Tariceanu, întrucât ordonanta de urgenta 151/2008 – a doua – prevedea ca majorarile sa se faca diferentiat, în procente distincte, urmând ca salariile mici sa fie majorate cu un procent mai mare, iar salariile mari sa nu primeasca, practic, nici un procent.

 

În acest moment, nu este foarte limpede daca începând cu 1 aprilie 2009 se vor aplica, sau nu, prevederile OUG 151/2008 – cum nu este clar nici daca aceste majorari ar trebui sa se realizeze dupa criteriile pe care le anunta dna. ministru.

Ceea ce este sigur este ca la minister se lucreaza asupra acestor criterii, ele nefiind înca adoptate prin ordin si nici adjudecate de catre federatiile sindicale.

În documentul de lucru, ministerul îsi propune ca evaluarea dascalilor sa cuprinda patru directii: autoevaluarea, evaluarea colegiala, evaluarea de catre director si stabilirea calificativului în cadrul Consiliului de Administratie.

Conform proiectului, evaluarea ar urma sa se realizeze în doua etape. Prima înseamna completarea fisei de evaluare de catre cadrul didactic (autoevaluare). De asemenea, fisa de evaluare ar trebui concomitent completata si de catre seful direct, colegi, responsanbilul cu activitatea metodica, seful de catedra, directorul adjunct. În acelasi timp si directorul unitatii scolare ar trebui sa completeze respectiva fisa.

Sursa: Gandul

Lasă un comentariu