Ionel Georgescu, noul sef al DGA

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în sedinta de ieri, încetarea detasarii pentru cei cinci procurori care lucrau la Directia Generala Anticoruptie. Procurorii Irinel Paun, Lucian Doxan,

 

Mircea Petrescu, Ionel Corbu si Ionel Marian Gherman nu vor mai lucra pentru Ministerul Administratiei si Internelor începând cu data de 20 aprilie 2009. Cei cinci magistrati au solicitat CSM un ragaz de doua saptamâni pentru încheierea raporturilor de serviciu cu Directia Generala Anticoruptie (DGA). Conform surselor noastre, locul lui Paun la sefia DGA va fi preluata de actualul adjunct al directorului institutiei, Ionel Georgescu. Imediat dupa scandalul retinerii sefului Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si a unui ofiter din Directia Generala Anticoruptie, Ministerul de Interne a cerut încetarea detasarii a celor cinci procurori.
Imediat dupa scandalul retinerii sefului Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si a unui politist din Directia Generala Anticoruptie, Ministerul de Interne a cerut încetarea detasarii a cinci procurori din cadrul DGA. Lista cuprinde numele sefului Directiei, Irinel Paun, dar si a sefului DGA Bucuresti, procurorul Marian Gherman. Conform surselor noastre, locul lui Paun la sefia DGA va fi preluat de catre actualul adjunct al institutiei, Ioan Georgescu. In urma cu trei zile, “Gardianul” dezvaluia faptul ca ministrul Dan Nica a solicitat CSM încetarea detasarii la Directia Generala Anticoruptie a cinci procurori chiar în ziua în cadre DNA îi audia pe seful DGIPI, Cornel Serban, pe seful Diviziunii Operatii din DGA, Petre Pitcovici, pe omul de afaceri Puiu Popoviciu si pe fostul rector al USAMV Ioan Nicolae Alecu. Acest demers a avut loc cu doar patru ore înainte ca acestia patru sa fie retinuti în dosarul privind interventiile asupra ofiterului Ion Motoc. Astfel, miercurea trecuta, în jurul orei 20.00, la doar câteva ore dupa ce cei patru au fost chemati la DNA pentru audieri, ministrul de interne Dan Nica a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii o adresa în care a cerut încetarea detasarilor procurorilor Irinel Paun, Lucian Doxan, Mircea Petrescu, Ionel Corbu si Ionel Marian Gherman, de la Directia Generala Anticoruptie. Nica ar fi solicitat, spun sursele citate, introducerea acestei chestiuni pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii de joia trecuta. CSM ar fi raspuns, mai afirma sursele citate, ca ordinea de zi a sedintei fusese deja stabilita, motiv pentru care a amânat discutarea acestei chestiuni în cadrul sedintei de saptamâna aceasta a Sectiei.

 

gardianul

Lasă un comentariu