ONRC va radia PFA-urile si AF-urile care nu opteaza pentru continuarea activitatii

Oficiul National al Registrului Comertului informeaza comerciantii ca la data de 25 aprilie 2009 expira termenul pana la care se mai poate exercita dreptul de optiune pentru continuarea activitatii comerciale in una din
formele prevazute de Ordonanta de urgenta nr. 44 din 25 aprilie 2008,

 

Prevazut in sectiunea II, cap. II, t. 1, C. proc. pen., partea genrala, dreptul persoanei vatamate, constituie parte civila,
privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale. Prevederea se adreseaza persoanelor fizice si asociatiilor familiale autorizate si inregistrate in registrul comertului, in temeiul unor acte normative anterioare ordonantei de urgenta mai sus mentionata.

Dupa aceasta data, vor fi radiate, fara nici o alta formalitate, din registrul comertului, cu consecintele ce decurg din aceasta operatiune, conform legislatiei in vigoare, toate persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate inregistrate in registrul comertului in temeiul unor acte normative anterioare Ordonantei de urgenta nr. 44/2008 si care nu si-au exercitat dreptul de optiune prevazut de ordonanta de urgenta mai sus mentionata.

Din punct de vedere statistic la nivelul municipiului Bucuresti, sunt asteptati peste 20.000 de comercianti care trebuie sa opteze pentru continuarea desfasurarii activitatii in una din formele prevazute de noul act normativ. In cele 8 luni de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta s-au prezentat la nivelul municipiului Bucuresti doar 2.000 de comercianti.

De asemenea, procedurile de inregistrare in registrul cometului instituite prin aceasta ordonanta permit efectuarea inregistrarilor cu costuri si termene mult diminuate fata de procedura anterioara.

Lasă un comentariu