Protestele grefierilor blocheaza activitatea instantelor

222229Ministrul justitiei le cere celor care au oprit lucrul si au pichetat, ieri, sediul Curtii de Apel Bucuresti sa înceteze protestele si sa-si reia lucrul, aratând ca va

informa din nou Guvernul despre problemele salariale din sistem si ca nu se va lua vreo decizie fara consultarea sindicatelor.

„Astfel de presiuni sunt nejustificate si nu servesc la rezolvarea problemelor structurale din sistem“, a declarat ministrul justitiei, Catalin Predoiu, citat într-un comunicat de ieri al Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC). Predoiu le cere sindicalistilor sa înceteze „imediat“ protestele si sa-si reia lucrul.

În comunicatul citat, ministerul informeaza ca, în ultima luna, conducerea institutiei a avut trei întâlniri cu reprezentantii personalului auxiliar din justitie, sustinând ca o noua întâlnire este programata pentru saptamâna urmatoare. Ministerul mai arata ca în sedinta de miercuri a Executivului, reprezentantii institutiei vor face o noua informare „cu privire la problemele stringente ale sistemului judiciar“ si a solutiilor de rezolvare a acestora. Totodata, având în vedere problemele de la Curtea de Apel Bucuresti, conducerea MJLC solicita presedintelui acesteia „sa-si îndeplineasca atributiile si obligatiile si sa ia toate masurile pentru desfasurarea în bune conditii actului de justitie“.

Ministrul invita la dialog institutional

Activitatea instantelor bucurestene a fost afectata, ieri, în urma unui protest spontan declansat de personalul auxiliar în legatura cu modul de plata a unor drepturi salariale. La protest participa câteva zeci de persoane. Potrivit acestora, Guvernul ar urma sa ia în discutie, miercuri, o propunere a Ministerului Justitiei privind plata esalonata a unor drepturi salariale doar pentru magistrati, nu si pentru personalul auxiliar.

Sursa: Gardianul

Lasă un comentariu