Pe scurt, sunt patru situaţii în care Gigi Becali ar putea fi eliberat înainte de expirarea mandatului de arestare. Avocaţii ar putea să ceară eliberarea sub control judiciar. Asta înseamnă că omul de afaceri este lăsat să meargă

 

acasă, dar i se impun restricţii. Nu va avea voie să părăsească teritoriul impus de instanţă, nu se poate întâlni cu părţile vătămate, nu va putea să îşi conducă maşina sau să emită cecuri.

Dacă nu va fi eliberat sub control judiciar, libertatea ar putea fi câştigată cu bani. Gigi Becali ar putea fi eliberat pe cauţiune. Cât de mare va fi ea vor stabili magistraţii în funcţie de gravitatea acuzaţiilor. Ca şi în cazul eliberării sub control judiciar, Becali trebuie să fie la dispoziţia autorităţilor 24 de ore din 24.

A treia metodă ar putea să fie revcarea măsurii arestării preventive. În acest caz însă, toate motivele pentru care Gigi Becali a fost arestat ar trebui să înceteze.

Ultima procedură care poate fi invocată de apărători este înlocuirea măsurii preventive. Se poate cere eliberarea clientului şi impunerea unei alte măsuri, cum ar fi interdicţia de a părăsi ţara sau localitatea.

 

realitatea