Parlamentul a aprobat OUG nr. 82/2007

Spre exemplu, unul dintre amendamente vizeaza abrogarea alineatului 4 al articolului 1961, din Legea societatilor comerciale, care prevede ca „dispozitiile privitoare la administrarea societatilor pe actiuni nu sunt

aplicabile societatilor cu raspundere limitata, indiferent daca sunt sau nu supuse obligatiei de auditare.” Acest text de lege a fost repozitionat, prin introducerea unui nou alineat , alineatul 4, in cadrul articolului 197. Comisia pentru politica economica, din cadrul Camerei deputatilor, a justificat aceste amendamente prin faptul ca articolul 197 din Legea societatilor comerciale este cel care reglementeaza modul de administrare a societatilor cu raspundere limitata.

O modificare importanta asupra Legii nr. 31/1990 vizeaza abrogarea alineatului 4 al articolului 15310, care face parte din reglementarile referitoare la administrarea societatilor pe actiuni in sistem dualist si care dispune ca „in cazul societatilor pe actiuni ale caror situatii financiare anuale fac obiectul unei obligatii legale de auditare financiara, crearea unui comitet de audit in cadrul consiliului de supraveghere este obligatorie”. Amendamentul a fost justificat prin faptul ca, astfel, se elimina dezavantajul creat pentru sistemul dualist fata de sistemul unitar, avand in vedere ca din reglementarea acestuia din urma a fost eliminata obligatia crearii comitetului de audit.

Lasă un comentariu