Registrul National de Transplant

1111121Orice persoana care are nevoie de un transplant de organe va avea nevoie in curand de un cod unic de identificare (CUIANT) si de inscrierea in Registrul National de Transplant.

In cursul acestei saptamani a fost publicat ordinul nr. 477/2009 al Ministerului Sanatatii prin care se înfiinteaza Registrul National de Transplant, se desemneaza persoanele responsabile cu gestionarea datelor din Registrul National de Transplant din cadrul unitatilor sanitare acreditate pentru efectuarea de transplant de organe si stabileste datele necesare înregistrarii unei persoane pentru atribuirea codului unic de înregistrare la Agentia Nationala de Transplant.

La inregistrarea in Registrul National de Transplant romanii vor furniza urmatoarele informatii:  numele si prenumele, codul numeric personal, grupa sanguina, telefonul si adresa,  diagnosticul si clasa MELD. In urma inregistrarii pacientului i se atribuie un cod unic de identificare pe care il va regasi in toate celelalte documente medicale care au legatura cu procedura medicala a transplantului, inlcusiv in fisele medicale sau in retete.

Ordinul 477/2009 stabileste si lista unitatilor sanitare acreditate pentru efectuarea de transplant de organe din Romania unde exista persoane responsabile cu gestionarea datelor din Registrul National de Transplant, mentionand numele acestor persoane.

2 comentarii la „Registrul National de Transplant”

Lasă un comentariu