Capitala a devenit un oraş în care este aproape imposibil să trăieşti liniştit

La Dispensarul „Trei Scaune”, de pe strada cu acelaşi nume din sectorul 2, vin zilnic zeci de familii cu copii bolnavi. De aceea, în faţa policlinicii, dar şi vizavi, locurile de parcare sunt la mare căutare. Trotuarul îngust nu mai face faţă maşinilor, dar locatarii din zonă s-au obişnuit să meargă pe stradă.

 Problema a căpătat însă iz de scandal când familia care locuieşte vizavi de policlinică şi-a îngrădit bucata de trotuar din faţa casei. Vecinii s-au plâns, iar pacienţii dispensarului au înjurat printre dinţi. Singurii câştigaţi sunt proprietarii, familia Calagiu, care au acum loc suficient să iasă din casă. „Avem autorizaţie de la primărie, n-am pus de capul nostru stâlpişorii. Dacă aţi şti cum era aici…”, spune doamna Calagiu, ca răspuns la acuzaţia că „şi-a luat trotuar”. Primăria le-a aprobat cererea pe motiv că trotuarul din faţa casei era prea îngust.
 
Aprobarea, la Capitală

Aşa am aflat că, bucureştenii deranjaţi de maşinile parcate prea aproape de casa lor sau care au orice alt motiv pentru a-şi dori stâlpişori lângă casă, pot să facă plângere la ADP-ul din sectorul în care locuiesc şi să obţină îngrădirea domeniului public.

Concret, în urma plângerii, autoritatea de sector trimite o adresă la Primăria Capitalei, unde comisia tehnică de la Direcţia Transporturi, Drumuri şi Siguranţa Circulaţiei trebuie să dea un aviz.

Documentaţia pentru obţinerea avizului este întocmită de ADP, care trebuie să prezinte situaţia Direcţiei de transporturi. „Şi, dacă ajunge la secretariat luni, are toate şansele să intre în analiza comisiei tehnice (ai cărei membri aprobă lucrările privind siguranţa circulaţiei – n.r.), care se întruneşte în fiecare joi, la ora 10.00”, explică unul dintre inspectorii Direcţiei Transporturi.

Dacă avizul este favorabil, atunci ADP vine cu stâlpişorii şi blochează accesul maşinilor pe trotuar.

Marcajul ilegal, amendat

Ca să-şi mai „spele” păcatele, autorităţile le oferă şi celor care au găsit blocat un loc de parcare, deşi acesta era amenajat pe spaţiul public, posibilitatea să facă o reclamaţie, de această dată la Poliţia Comunitară. Asta, pentru că lăzile din plastic, „caprele”, T-urile „plantate” a buziv sau vopseaua întinsă pe asfalt „cu de la sine putere”, nu au ce căuta într-un oraş civilizat, după cum recunosc până şi mai-marii primăriilor.

 

 

 

 

evz

Lasă un comentariu