„Afirmatiile potrivit carora s-au luat probe, s-au facut analize, sunt complet false”.De ce mintiti Domnule Stat?

Vlad Posea are 28 de ani si este de luni dimineata in carantina impreuna cu toata familia, fiind suspect ca ar fi contactat virusul gripei porcine. Tanarul povesteste despre indiferenta totala cu care este tratat de autoritatile care,

 

 de trei zile, nu i-au furnizat nici o informatie. „Bataia de joc continua si la telefon cu diverse voci antrenate sa vorbeasca fara sa spuna nimic” – o fraza care rezuma calvarul lui Vlad Posea.”Afirmatiile autoritatilor potrivit carora s-au luat probe, s-au facut analize, sunt complet false. Ni s-a spus ca in cel mult 24 de ore o sa ni se comunice daca avem virusul A/H1N1. Astazi am sunat din nou la Matei Bals si mi s-a spus ca nici nu se vor face testele respective pana nu vom incepe sa avem simptome.

Luni dimineata, cand am ajuns la spitalul Matei Bals, deja era aproape toata clasa
(colectivul reunit la revederea de 10 ani de la sfarsitul liceului – n.r.).

Ne-a interogat un doctor care ne-a intrebat daca ne doare capul si daca stranutam. Eu am fost singurul la care s-a uitat mai mult pentru ca sunt racit de vreo 10 zile. Ni s-au luat doua probe, din gat si din nas, dupa ce am fost imbracati in niste halate sterile de unica folosinta.

Ne-au zis ca in 24 de ore vom fi anuntati doar daca suntem infectati. Apoi au zis ca poate 48 si ca eventual sa dam si noi telefon. Cand ne pregateam sa plecam ne-au invitat sa semnam niste formulare prin care sa declaram ca am refuzat sa ne internam in pofida avizului medical. Cand am intrebat daca trebuie sa ne internam, au zis ca in nici un caz. Tot acolo mai afirmam ca ni s-a raspuns la toate intrebarile si ca vom sta 7 zile in carantina acasa. Am refuzat sa semnam respectivul document pana nu am eliminat refuzul de a ne interna si nu am mai adaugat cateva precizari. Dupa, a mai venit inca un doctor care ne-a precizat ca vom fi contactati telefonic zilnic, timp de 7 zile, pentru a ni se monitoriza situatia.

 

hotnews

Lasă un comentariu