Interviu exclusiv Casa de avocatura Coltuc de catre comunitatea Avocatnet

Sunt avocati, juristi, consilieri pe probleme financiare sau sociale. Intr-un cuvant, sunt CONSULTANTI. Pentru multi dintre ei consultanta este pasiune, pentru unii doar o afacere. Din aceasta saptamana invitam consultantii sa ne ne vorbeasca despre lumea lor: despre afaceri si

implicare sociala. Cum se simt ei in postura de avocati si ce ii face consultanti de incredere.Casa de avocatura Coltuc isi calauzeste activitatea dupa principiul: avocatul este confidentul si sfatuitorul clientului.
Casa de Avocatura Coltuc afirma ca se diferentiaza pe piata sufocata de oferte prin tarifele scazute si in special prin profesionalismul echipei. Finalitatea unui proces nu este vazuta de avocatii Casei Coltuc prin multitudinea cailor judiciare parcurse, ci prin imperativul rezolvarii pe cale amiabila, inca din stare incipienta a unui litigiu aparut.

Care este domeniul de activitate in care ati spune oficial ca v-ati specializat? 

Casa de avocatura Coltuc este structurata pe 5 departamente: departamentul de recuperari creante, departamentul litigii, departamentul consultanta si departamentul marketing.
Casa de avocatura Coltuc este specializata pe recuperari creante comerciale,care ocupa aproximativ 70 % din activitatea Casei. 

Cum vedeti concurenta pe aceasta nisa de clientela? 
Pe acest segment este o concurenta acerba. Exista foarte multe pseudocabinete de avocatura si ma refer aici la srl cu obiect de activitate Management si consultanta in afaceri care reprezinta 80% din firmele de recuperari creante din Romania. Clienti sunt foarte multi, si tendinta este de crestere.In momentul de fata am inceput si externalizarea serviciilor noastre si numarul de clienti pe acest sector a crescut simtitor.

Ce cursuri de pregatire profesionala ati urmat? 

Facultatea de Drept Bucuresti, master dreptul afacerilor,cursuri de preparator universitar.

Care sunt aspectele cele mai riscante si epuizante ale activitatii dumneavoastra profesionale?

In avocatura se simte cel mai mult nesiguranta zilei de maine. Lucram numai cu oamenii si acestia se pot schimba oricand. Avocatura este o profesie epuizanta si prin volumul de munca si prin neconstanta acesteia 

Daca ar trebui sa va specializati intr-o alta ramura de drept, pentru a va completa activitatea, care ar fi ramura de drept? 

Dreptul penal cred ca ar fi.

Care este cel mai lung proces in care ati fost implicat?

A fost un proces pe o revendicare celebra, unde miza pecuniara a fost de 20 de milioane de euro pentru clientul meu. 

Care este cel mai amuzant caz pe care l-ati consiliat? 

Un proces de divort, care in final s-a finalizat cu 4 impacari si tot atatea despartiri( si nu ma refer la Cazul Prigoana).

O lege pe care ati dori sa o inventati. Argumentati.

Legea care ne-ar ajuta cel mai mult ar fi legea creantelor din Romania. Acesta lege ar filtra foarte mult acest sector si mai ales ar creste eficienta serviciilor noastre.

O lege pe care ati dori sa o modificati. Argumentati.

Codul penal si mai ales jurisprudenta referitoare la emiterea cecurilor si biletelor la ordin fara acoperire. Multi adevarati escroci scapa de rigoarea legii din cauza acestei lacune legislative.

 Ce va face pe dumneavoastra un bun avocat?

Corectitudinea, eficienta, spiritual novator, perseverenta, persuasiunea.

Un sfat pentru tinerii avocati. 

Intai sa munceasca mult pentru a asimila cat mai multe cunostiinte si apoi sa nu se gandeasca in primul rand la castigul material imediat. Avocatura este un mod de viata cu regulile ei si cat am vrea sa sarim unii pasi nu putem.

http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=8984

Lasă un comentariu