Modalitati de a scapa de executarea silita

este însa obligatoriu sa ajungeti un caz în statisticile oficiale si chiar sa ramâneti fara casa, pentru ca exista solutii de rezolvare a situatiei, prin restructurarea creditelor. Daca ati ramas fara loc de munca, puteti merge la

 

banca cu dovada ca sunteti somer pentru a negocia o dobânda mai mica, o alta durata sau scadenta pentru credit ori o perioada de gratie, conditii care sa va permita plata datoriei. Pe scurt, restructurarea unui împrumut se poate face prin rescadentare, reesalonare sau refinantare, solutie gasita de comun acord cu banca.

Avertizare timpurie pentru evitarea cazurilor de neplata

Restructurarea este o practica la care anul acesta apeleaza atât bancile mari, cât si cele mai mici. “La BCR, câteva mii de clienti au beneficiat pâna acum de restructurare, iar alte câteva mii de persoane au reluat plata ratelor, fara sa apeleze la aceasta solutie. Au fost si situatii în care oamenii nu s-au calificat pentru restructurare”, a declarat pentru Gândul Cornel Cojocaru, directorul de comunicare al BCR. Nu trebuie neaparat ca propunerea sa vina din partea restantierului, unele banci venind cu solutii de avertizare timpurie. De exemplu, cea mai mare banca din sistem îsi cheama clientii la discutii dupa 15 zile de întârziere. Câteva mii de credite, garantate si negarantate, a restructurat si Raiffeisen Bank, dupa cum ne-a declarat Mihai Rauta, directorul diviziei de risc din cadrul bancii. La OTP Bank, aproximativ 1.400 de clienti persoane fizice au beneficiat pâna acum de restructurare, spune Simona Stanciu, director adjunct în cadrul directiei de management a produselor de retail a bancii ungare.

Sursa: Gandul

Lasă un comentariu