Ordonanta Guvernului nr. 21/2009 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatii acestora

In acest sens, Executivul a modificat, prin Ordonanta nr. 21/2009, OG nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor

 

 auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatii acestora. 

OG nr. 21/2009 a fost publicata luni, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 599.

Actul normativ prevede majorarea amenzilor contraventionale aplicate operatorilor rutieri care nu respecta perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto.

Operatorii de transport care nu vor respecta perioadele zilnice sau saptamanale de conducere si de odihna ale conducatorilor auto vor fi sanctionati cu amenzi de doua sau trei ori mai mari decat pana in prezent, respectiv pana la 6.000 lei, comparativ cu 2.000-3.000 lei cat erau sanctiunile pana acum. 

Totodata, pentru utilizarea vehiculelor fara tahograf (n.r. aparat de inregistrare) sau a unui vehicul echipat cu tahograf analogic, ori pentru utilizarea unor tahografe neomologate, operatorii de transport rutier vor plati amenzi cuprinse intre 10.000-20.000 lei.

Acelasi nivel al amenzii va fi platit si de operatorii de transport care nu vor stoca, cel mai tarziu la fiecare 28 zile, datele din cartelele tahografice ale conducatorilor auto, sau cei care nu vor pastra inregistrarile privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto cel putin un an de la efectuarea acestora. Aceeasi amenda va fi platita si de catre conducatorii vehiculelor dotate cu tahograf care nu utilizeaza cartela tahografica sau diagrame tahograf.

Lasă un comentariu