Cum te afectează greva generală?

Scopul protestului: avertizarea guvernanţilor cu privire la nemulţumirile bugetarilor legate de pachetul legislativ care include salarizarea, educaţia şi acordarea concediului fără plată.Greva generală de astăzi este prima acţiune de acest gen, organizată de sindicaliştii din România, după

 

70 de ani.
Datele arată că sistemul de învăţământ primar, gimnazial şi liceal din România au fost blocate din cauza grevei. O parte din centrele universitare din ţară au fost în grevă.
 
Au protestat şi cadrele medicale din marea majoritate a spitalelor din ţară, asigurându-se doar asistenţa medicală pentru cazurile de urgenţă.

În administraţia publică a fost şi este blocată activitatea din primării, consilii judeţene, trezorerii, finanţe, servicii de taxe şi impozite, case de pensii.

Posibilă grevă generală pe termen nelimitat

Membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) au pichetat sediile prefecturilor din ţară şi ameninţă cu greva generală pe termen nelimitat, din 28 octombrie, nemulţumiţi de legile salarizării şi reorganizării instituţiilor publice.

FNSA cere eliminarea din textul legilor salarizării unice şi reorganizării unor autorităţi şi instituţii publice a articolelor care prevăd diminuarea veniturilor salariaţilor din sectorul bugetar, care fac referire la disponibilizarea salariaţilor din acest sector, care încalcă principiile autonomiei locale şi ale descentralizării instituţiilor publice, potrivit unui comunicat de vineri al Federaţiei.

România o duce greu

Aparent fără nici o legatură cu subiectul dezbaterii, punctăm câteva date statistice care reflectă realităţile româneşti.

 

evz

Lasă un comentariu