Functionarii publici au dreptul sa devina persoane fizice autorizate

Pana la publicarea acestei legi, functionarii publici nu aveau dreptul sa detina functii sau sa desfasoare activitati, remunerate sau neremunerate, în cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori în alte unitati cu scop lucrativ,

din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata.

Incepand cu data de 12 noiembrie insa, odata cu intrarea in vigoare a modificarilor aduse de legea-cadru 330/2009, functionarii au dreptul sa detina o functie sau sa desfasoare o activitate intr-o societate comerciala privata, în cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata, potrivit art. 94 din legea 161/2003, modificata prin legea 330/2009.

Totodata, potrivit art. 96 al legii 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, modificata de legea 330/2009, functionarii au dreptul sa exercite functii sau activitati în domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului.

Lasă un comentariu