Facilitati fiscale pentru persoanele cu handicap

Peste 600.000 de români cu certificat de handicapat au primit cadou, cu doar trei zile înainte de alegeri, o serie întreaga de facilitati fiscale, care le vor usura traiul.

Astfel, potrivit unor legi promulgate de presedintele Traian Basescu pe 19 noiembrie, persoanele cu handicap care stau în locuinte sociale vor fi scutite, de la 1 ianuarie, de la plata chiriei (care reprezinta acum maximum 10% din venitul lunar net, pe familie). În plus, cei mai în vârsta beneficiaza, chiar din aceasta luna, de neimpozitarea pensiilor ce de pasesc 1.000 de lei.

Sursa: EvZ

2 comentarii la „Facilitati fiscale pentru persoanele cu handicap”

  1. ma numesc Cristina anul meu de nastere 1974 si am de la virsta de un an jumatate Poliomielita. Acum ma inreb daca am drepturi ca handicapat, daca da, ce drepturi? Avind in vedere ca acest handicap nu mai exista, sintem condamnati sa intram in uitare…multi uita ca noi mai sintem aici, suferim si totusi luptam pentru dreptate!
    As fi pentru orice raspuns foarte recunascatoare.
    Contact cu persoane care au acelasi handicap m-ar bucura.
    cristinaatalean@yahoo.de

  2. in sfarsit s-a facut dreptate. Legea nr.448/2006
    / art.26 lit.a/ aplicabil cu 1 ian.2oo7 a fost
    conceput cat se poat de iresponsabil. Adica daca
    ai avut un handicap care ti-a permis totusi sa muncesti / cazul meu – dela 3 ani am handicap locomotor cu sechele de poliomielita, am lucrat in contabilitate 36 de ani/ cat am fost in serviciu cu toate ca salariul meu deatunci a fost mai mare de 1ooo lei/luna, nu am platit impozit,dar de la aplicarea acestei legi, ca pensia mi-a depasit 1ooo lei/luna,plateam impozit. M-am luptat
    un an de zile cu interventii in diferite locuri
    si insfarsit s-a gasit un domn parlamentar cu
    deschidere si bunavointa,care a propus modificarea
    si a adus problema in fata parlamentului.
    Multumesc tuturor care au judecat corect si au votat pt. schimbare,chiar si presedintelui pt. promulgare

Lasă un comentariu