Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu este dat în consemn la frontieră pentru ca autorităţile judiciare să fie anunţate când acesta părăseşte România

„în baza informaţiilor primite cu privire la arestarea cetăţeanului român Popa Nicolae, la data de2.12.2009, în Indonezia, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constituit un dosar penal în care se efectuează

cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului cu privire la persoanele care au ajutat persoana condamnată să se sustragă de la executarea pedepsei”.

Fratele lui Nicolae Popa a fost audiat de procurori, în seara zilei de 3 decembrie, în legătură cu persoanele care l-ar fi susţinut pe fostul director al Gelsor în a se sustrage executării pedepsei.

Ministerul Justiţiei a demarat deja procedurile de extrădare, pentru aducerea în ţară a fostului director al societăţii de valori mobiliare Gelsor, capturat în 2 decembrie, de către autorităţile dinJakarta. Nicolae Popa este condamnat în lipsă la 15 ani de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi delapidare.

Ce spune SOV

Bună seara, domnule Vântu. Ştiţi ceva despre faptul că aţi fost dat în consemn la frontieră?
L-am auzit pe un domn, foarte bine informat, vorbind despre acest lucru. Sincer, nu mă interesează acest aspect.

Dar care ar putea fi motivul unei astfel de măsuri?
Habar n-am! Chiar nu prezintă niciun fel de interes. Credeţi-mă!

Aveaţi de gând să plecaţi din ţară?
Dacă aveam de gând, sau dacă voi avea de gând să plec, plec!

Nu aveţi o problemă în acest sens…
Niciuna, în ceea ce mă priveşte.

Dar înţeleg însă, că nu foarte curând.
Este adevărat! Eu nu am învăţat să fug..

gandul

Lasă un comentariu