Divortul se desfasoara conform legislatiei in vigoare si nu conform noului Cod Civil, neintrat in vigoare

Publicarea noului Cod Civil a propus o serie de noutati de substanta si in domeniul Dreptului Familei, Codul Familiei fiind incorporat in noul Cod Civil, publicat in cursul anului 2009 si neintrat inca in vigoare. Articolul 2664 din

noul Cod Civil mentioneaza ca in termen de 12 luni de la data publicarii acestuia in Monitorul Oficial (nn. 24 iulie 2009) Guvernul va supune Parlamentului spre adoptare un proiect de lege pentru punerea in aplicare a Codului, deci comunitatea juridica romana mai are de asteptat in acest sens.

Desfacerea casatoriei prin divort, este reglementata deci, in prezent, in Codul actual al Familiei, fiind un mijloc juridic prin care se pune capat existentei casatoriei pe cale judecatoreasca, la cererea unuia dintre soti, atunci cand datorita unor motive temeinice raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila.

Multitudinea de intrebari sosite pe adresa noastra, privitoare la posibilitatea desfasurarii divortului la birourile de Stare Civila, privind acordurile matrimoniale sau chiar desfasurarea divortului la notariat, sugereaza necesitatea clarificarii precise a reglementariii juridice cu privire la acest subiect fundamental in Dreptul Familiei.

Detalii privind desfasurarea divortului in prezent www.coltuc.ro

Lasă un comentariu