200.000 de elevi vor fi vaccinati anti-AH1N1.Casa de avocatura Coltuc este impotriva!

Parintii care refuza trebuie sa mearga la scoala. Parintii vor fi încunostintati ca se face vaccinarea în scoli la avizier si vor putea sa-si manifeste “explicit dezacordul”, în lipsa caruia se va considera ca au consimtit pentru

vaccinarea copiilor lor.

Elevii vor fi vaccinati cu Cantgrip pentru imunizare împotriva virusului AH1N1, responsabil de pandemia gripala, fara consimtamântul explicit al parintilor. “Se va face o informare, prin avizier: «Mâine se va face vaccinarea. Parintii care nu sunt de acord cu vaccinarea sunt rugati sa-si exprime dezacordul». Daca nu va exista acest dezacord, vaccinarea se va face automat”, a declarat, pentru Gândul, profesorul Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sanatatii.

Campania de vaccinare a celor aproximativ 200.000 de copii cu vârste între 6 si 15 ani (inclusiv) va începe la sfârsitul lunii, când autoritatile spun ca se vor finaliza testele necesare. 200 de copii au fost folositi drept “cobai”, cu acordul parintilor, pentru a se determina eficacitatea vaccinului si efectele secundare. Vaccinul produs de Institutul Cantacuzino este testat de o firma specializata, a carei identitate nu este dezvaluita de autoritati, desi a fost stabilita în urma unei licitatii publice si este platita din bani publici. Firma respectiva s-a ocupat de gasirea copiilor pentru teste, aceasta fiind si principala problema cu care s-au confruntat cei de la Institutul Cantacuzino în procesul de acreditare a vaccinului si motivul pentru care campania de vaccinare la copii a fost amânata, desi acestia sunt încadrati în prima categorie de risc.

Campania de vaccinare la adultii din România a început la sfârsitul lunii noiembrie, pe fondul cresterii corului de critici internationale împotriva campaniilor de vaccinare nationale. În Canada, campania de vaccinare chiar s-a suspendat din cauza efectelor adverse puternice (care au provocat chiar decese) ale vaccinului Pandemrix, produs de consortiul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline, de la care a intentionat si Guvernul României sa achizitioneze 500.000 de doze de vaccin, pentru imunizarea minorilor.

Sursa: Gandul

Lasă un comentariu