Grila notarilor 2010

Potrivit presedintei Camerei Notarilor Publici Bucuresti, Doina Rotaru “grila de evaluare a imobilelor pe 2010, dupa care notarii calculeaza imozitele pentru vânzarile de case si terenuri, a scazut în medie cu 25 la suta. Pretul de

grila s-a pastrat s-au a scazut putin la apartamentele foarte bine pozitionate, situate în zone ultracentrale iar pentru apartamentele din cartierele periferice scaderea este de 25 la suta. Grila nu reflecta valoarea de piata a caselor si terenurilor. Desi am cerut înca de anul trecut, Institutul National de Statistica nu ne-a comunicat nici pâna acum indicele imobiliar”.

În grila notarilor pretul unei garsoniere în cartierul Titan a sczut de la 41.000 de euro la 37.000 de euro iar al unui apartament cu patru camere, situat în acelasi cartier, de la 79.000 de euro la 73.000 de euro. Pretul unei garsoniere situate în cartierul Rahova a scazut de la 50.000 de euro la 37.000 de euro iar al unui apartament cu patru camere de la 84.000 de euro la 61.000 de euro. În realitate casele s-au ieftinit cu mai mult de 25 la suta. De exemplu un apartament care anul trecut avea pretul de grila 100.000 de euro nu a putut fi vândut nici macar cu 70.000 de euro.

Preturile din grila ale terenurilor au scazut si cu 50 la suta. Cel mai mult s-au ieftinit terenurile din zona de nord dar si cele situate în preajma Capitalei. “Anul trecut, s-au facut extrem de putine tranzactii cu terenuri. Nu-mi aduc aminte sa fi avut o astfel de tranzactie. Indiferent cât de bine pozitionat este un teren acesta este refuzat pâna si de banci. Daca înainte vânau clientii care garantau cu terenuri acum nici nu mai vor sa auda de ele. Terenurile au devenit bunuri fara valoare din moment ce nu mai pot fi tranzactionate” ne-a mai declarat presedinta Camerei Notarilor Publici Bucuresti, Doina Rotaru.

Sursa: Gandul

Lasă un comentariu