Casa de avocatura Coltuc considera un abuz aplicarea retroactiva a tva-ului pentru tranzactii imobiliare

De asemenea, APAF intentioneaza sa prezinte situatia la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, daca problema nu se va rezolva pe cale amiabila cu autoritatile române, au anuntat miercuri (27 ianuarie 2010), reprezentantii

asociatiei, într-o conferinta de presa. “Deoarece legile în vigoare interzic declararea retroactiva pentru a aplica retroactiv TVA la tranzactiile imobiliare efectuate de persoane fizice si încercarea de a rezolva aceasta problema prin sechestru va însemna ca tot cumparatorul final sa fie afectat. Vor fi, astfel, multe procese care vor duce la blocarea justitiei.

Daca nu reusim sa ne întelegem cu autoritatile statului român, vom merge la CEDO pentru a arata ca, în România, exista 300.000 de evazionisti’, a declarat presedintele APAF, Garbis Kehaiyan. Potrivit reprezentantilor APAF, peste 10.000 de persoane fizice au facut mai mult de cinci tranzactii imobiliare în perioada 2006 – 2008.
Totodata, APAF subliniaza ca actuala miscare prin care ANAF cere acum TVA retroactiv prezinta mai multe pericole, deoarece sistemul bancar va fi afectat puternic, pentru ca majoritatea investitorilor persoane fizice din domeniul constructiilor au credite si leasinguri ce vor deveni imposibil de platit.

Creditorii nu îsi vor mai putea recupera banii, atât timp cât statul pune sechestre. APAF solicita clarificarea stricta a legislatiei fiscale si aplicarea ei doar pentru viitor, precum si definirea unui moment zero, real, pentru plata TVA-ului. APAF propune ca moment zero data de 1 ianuarie 2008.
“Prevederile legii nu sunt clare. Clarificarile privind taxarea trebuiau facute la începutul elaborarii actului normativ. În acest moment, piata nu este nici lichida si ne confruntam si cu criza financiara. Modificarile în legislatia privind aplicarea retroactiva a TVA pentru tranzactiile imobiliare efectuate de persoane fizice începând cu 2006 au fost realizate pentru a fi aplicate de la 1 ianuarie 2010. În acest mod, nu pot fi înregistrate rezultate eficiente pentru buget.

Sursa:  Financiarul

9 comentarii la „Casa de avocatura Coltuc considera un abuz aplicarea retroactiva a tva-ului pentru tranzactii imobiliare”

  1. Dl vicepresedinte de asociatie Zaharia Horia – poate nu ati auzit de acest escroc international. Intr-un bloc nou izolat termic si cu centrala proprie pe apartament la scara noastra se plateste de doua ori mai mult intretinerea decat la scara vecina. Cat o sa mai furi domnule Zaharia banii oamenilor? Te-am vazut distrugand usa garajului si cand ai luat luat ultima pompa din garaj pentru meciul dat cu dl Kehaiyan Garbis. Cat o sa mai suferim noi locatarii ca tu te-ai screlozat?
    Culmea culmilor businessului Romanesc – Dl Zaharia Horia a castigat licitatii care nici macar nu erau publicate. Cateodata erau chiar doi ofertanti. Primaria Jilavele sta sa cada ca si scolile pe care le-a refacut firma Gami Style in judetul Ialomita. Zaharia Horia – cel mai mare infractor in viata.

  2. Culmea culmilor businessului Romanesc – Dl Zaharia Horia a castigat licitatii care nici macar nu erau publicate. Cateodata erau chiar doi ofertanti. Primaria Jilavele sta sa cada ca si scolile pe care le-a refacut firma Gami Style in judetul Ialomita. Zaharia Horia – cel mai mare infractor in viata.

  3. Bank of Cyprus – Cei mai mari hoti din Romania. Ascund in spatele ofertelor cele mai mari comisioane. De fapt iti ia o dobanda de 3 ori mai mare decat cea afisata – sunt sucursala bancara si nimeni nu le poate face nimic in Romania iar la banca mama din Cipru nu ai nici o sansa.

  4. Dl vicepresedint de asociatie Zaharia Horia – poate nu ati auzit de acest escroc international. Intr-un bloc nou izolat termic si cu centrala proprie pe apartament la scara noastra se plateste de doua ori mai mult intretinerea decat la scara vecina. Cat o sa mai furi domnule Zaharia banii oamenilor? Te-am vazut distrugand usa garajului si cand ai luat luat ultima pompa din garaj pentru meciul dat cu dl Kehaiyan Garbis. Cat o sa mai suferim noi locatarii ca tu te-ai screlozat?

  5. Cristi are dreptate in legatura cu structura. Cred ca blocurile construite de Garbis Kehaiyan sunt printre singurele din Bucuresti care au structura descoperita in subsol si nu ca altii care au imbracat-o in rigips. Daca avea ceva de ascuns punea un perete fals de rigips si nu se mai vedea nimic.

  6. Domnul Zaharia se crede proprietar peste aceste blocuri si probabil ca domnul Kehaiyan Garbis ii sta in cale. Chiar eu am auzit discutia cand Zaharia i-a cerut garaj gratis si cand a fost refuzat a spus ca are el grija sa nu mai vanda nimic. Eu am inchiriat de la Dl Garbis un garaj si este normal ca toti sa platesca. Cineva trebuie sa il linisteasca pe acest Zaharia, nu se poate ca un bloc intreg sa il stie de frica…

  7. Sunt o persoana care a cumparat un apartament intrunul din blocurile construite de Garbis Kehaiyan in aleea Mostistea si sunt sigur ca toate comentariile sunt puse de Zaharia, psihopatul de la etajul 1 din cauza caruia noi nu avem curent in bloc (nu vrea sa puna neoane), probabil deranjat ca Dl Garbis Kehaiyan nu il lasa sa fure impreuna cu administratorul blocului. Nu de putine ori am avut probleme cu acesti domni care vor sa faca legea in aceste blocuri. E adevarat ca blocurile nu au cea mai larga intrare din Bucuresti dar la structura sunt printre cele mai solide. Acesta este si faptul care m-a convins sa cumpar de la el.

  8. APAF-ul are dreptate in fata ANAF-ului. Nu poti sa vii acum sa ceri tva pentru acum 5 ani (ca acum te-ai trezit tu…). Si toate comentariile si acuzatiile la adresa domnului presedinte Garbis Kehaiyan nu sunt decat niste incercari ale ANAF-ului de a lua ochii opiniei publice de la adevarata problema: aplicarea retroactiva a unei legi. Oricum BRAVO domnule Kehaiyan Garbis!

  9. d-l. presedintele APAF, Garbis Kehaiyan este un dezvoltator cunoscut in sectorul 3, unde a executat 6 blocuri ce fac obiectul Univ. de C-tii la obiectul : ASA NU ? Constructii improprii, lucrate dupa deviza CAT MAI PROST SI CAT MAI IEFTIN. Nimic n-a lasat dansul sa-i scape, a incasat si ce n-a executat. FERTI-VA DE EL !

Lasă un comentariu