Atentie!Plata concediului medical va fi anulata daca asiguratul nu este gasit acasa

Reprezentantii angajatorului sau ai Casei de Asigurari de Sanatate, însotiti de un politist, vor putea verifica daca asiguratii aflati în concediu medical se afla la domiciliu, iar în caz contrar concediul nu va mai fi platit începând cu ziua

urmatoare, a stabilit Guvernul.

”Reglementarea aprobata de Guvern are în vedere o modalitate de verificare a prezentei asiguratilor la domiciliu sau la adresa indicata, pe baza unei proceduri care va fi stabilita prin ordin comun al ministrului Sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Vreau sa spun de la bun început ca nu vom intra în casa cetateanului”, a spus ministrul Sanatatii, Attila Cseke.

Maximum 30 zile de concediu medical pot prescrie medicii de familie

Prin acelasi ordin se va propune reducerea numarului de zile de concediu medical ce pot fi prescrise de medicul de familie de la 45 la 30 de zile.
Potrivit lui Cseke, la locuinta asiguratului se va prezenta un reprezentant al angajatorului (în primele cinci zile de concediu medical, când acesta este platitorul indmnizatiei), sau al Casei de Asigurari de Sanatate (care plateste indemnizatia începând cu a sasea zi de concediu), împreuna cu un reprezentant al Politiei, pentru a verifica prezenta bolnavului.

”Daca nu gasim persoana respectiva la aceasta adresa se va încheia un proces verbal de catre cele doua persoane care merg sa verifice si, de a doua zi, nu se va mai plati concediul medical”, a spus ministrul.

Sursa: Capital

Lasă un comentariu