Cum sunt sanctionati medicii care elibereaza ilegal concedii medicale

Executivul va evalua situatia tuturor spitalelor la nivel national, iar unitatile care nu îndeplinesc conditiile de functionare specifice vor fi eventual transformate în camine de batrâni, dupa o perioada de mai multi ani în care

nu s-a dorit ca sistemul sa functioneze eficient, a anuntat premierul Emil Boc.

“Daca nu punem ordine în sistem, oricâti bani am baga nu-si vor arata eficienta. Nu s-a dorit în acesti 20 de ani sa se faca ordine în sistemul de sanatate si va dau doua exemple: partea care se refera la informatizarea sistemului (…) si nu s-a dorit aceasta informatizare si acum am dat imperativ aceasta informatizare a sistemului. Si doi: nu s-au dorit licitatii nationale pe programe, ci tot felul de licitatii marunte pe unde se duc banii publici”, a explicat seful Executivului, la postul B1 TV.

Tot ieri, o masura a Cabinetului Boc privind limitarea acordarii de concedii medicale fara acoperire, menita la rândul ei sa puna ordine în sistem, a fost publicata în Monitorul Oficial. Astfel, medicii care elibereaza certificate de concediu medical cu încalcarea prevederilor legale vor fi amendati contraventional cu sume cuprinse între 5.000 si 10.000 de lei, potrivit ordonantei de urgenta a Guvernului. Conform aceluiasi act normativ, angajatorii care refuza nejustificat sa plateasca indemnizatiile de concediu medical sau le calculeaza eronat sunt sanctionati mai blând, cu amenzi de 2.500 – 5.000 de lei.

Sursa: Gandul

Lasă un comentariu