Firmele care contesta derularea unei licitatii vor notifica autoritatea contractanta asupra faptului ca intentioneaza sa sesizeze Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, fara însa ca notificarea sa aiba ca efect suspendarea de drept a derularii

Modificarile în sistemul achizitiilor publice, incluse într-un proiect de ordonanta de urgenta, au fost transmise de Guvern catre Comisia Europeana spre informare si au fost prezentate, joi, într-o conferinta de presa, de

presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Cristina Traila.

“Orice contestatie va fi solutionata doar la finalizarea procedurii, iar contractul poate fi încheiat imediat dupa decizia Consiliului”, a spus Traila.

Documentul prevede ca orice persoana care se considera vatamata într-un drept ori într-un interes legitim printr-un act al autoritatii contractante, prin încalcarea dispozitiilor legale în materia achizitiilor publice, poate solicita anularea actului, obligarea autoritatii contractante de a emite un act, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim pe cale administrativ-jurisdictionala.

Înainte de a se adresa Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor, si nu instantei ca în prezent, persoana vatamata va notifica autoritatea contractanta cu privire la pretinsa încalcare a dispozitiilor legale în materia achizitiilor publice si la intentia de a sesiza Consiliul.

Lipsa notificarii nu împiedica introducerea cererii în fata Consiliului, dar nici nu va avea ca efect suspendarea de drept a procedurii de atribuire.

Sursa: Mediafax

Lasă un comentariu