SIF Banat-Crisana a actionat in judecata Banca Transilvania anunta Casa de avocatura Coltuc

SIF Banat-Crisana (SIF1) a chemat in judecata Banca Transilvania (TLV), cerand anularea hotararilor adunarii generale ordinare a actionarilor (AGOA) de la finele lunii aprilie prin care s-au ales noii membri ai Consiliului

de Administratie al bancii.

SIF Banat-Crisana, condusa de Ioan Cuzman, reclama faptul ca propunerea de alegere a administratorilor prin metoda votului cumulativ a fost respinsa. Votul cumulativ a fost solicitat de SIF Banat-Crisana si SIF Oltenia (SIF5), care detin impreuna mai putin de 10% din actiunile TLV.

In urma AGOA, SIF Banat-Crisana si-a pierdut reprezentantul in CA al Bancii Transilvania, locul fiind castigat de Costel Ceocea, presedintele SIF Moldova (SIF2), care a beneficiat de sprijinul celorlalti actionari, printre care si BERD sau Horia Ciorcila, presedintele bancii, care detine 5% din actiuni. SIF Banat-Crisana a reprezentat anterior SIF-urile in conducerea TLV prin intermediul Gabrielei Grigore.

Actiunea in justitie a SIF1 impotriva TLV deschide o noua fila in razboiul de peste un an dintre cele doua companii financiare, care se numara printre cei mai puternici emitenti de pe Bursa.

Sursa: ZF

Lasă un comentariu