Ca sa nu mai fie loc de comentarii, sefii politiei vin cu o propunere care o sa ii enerveze pe multi soferi.

Astfel de lucruri se intampla deja in toata tara, doar ca sefii de inspectorate nu recunosc situatia. Politistii de rand, sustinuti de sindicate, contesta propunerea superiorilor.

Nenumarate sesizari ale cetatenilor care reclama ca politistii nu-si fac datoria, decizii locale ale sefilor de inspectorate care normeaza dupa bunul plac munca politistilor de la rutiera sau fac avansari preferential – acestea sunt doar cateva dintre motivele invocate de sefii politiei rutiere, care vor acum norma de amenzi.

Pe de alta parte, agentii, sustinuti de sindicate, cred ca o astfel de lege i-ar obliga sa stea efectiv la panda. In plus, sustin politistii, sunt zile in care sunt obligati sa se ocupe de alte evenimente, cum ar fi sesizari, accidente sau dirijarea traficului la un miting, de exemplu. Asta, desi mare parte sunt deja obligati neoficial de sefii directi sa aduca mai multi bani la buget.

Intr-un judet al Romaniei agentii sustin ca au de cateva luni bune o norma de amenzi. Este un ordin dat de superiori care se executa, nu se discuta.

”Ni s-a comunicat verbal numarul de 15 amenzi zilnice. De multe ori politistii rutieri sunt nevoiti sa aplice masura sanctionarii contraventionale impotriva unor conducatori, desi acestia nu intrunesc intocmai aceste masuri. Sunt nevoiti sa stea peste program pentru a intocmi procese verbale de sanctiune contraventionala conducatorilor auto, ca raportul de activitate sa fie stufos”, marturiseste un agent de la Politia Rutiera care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Daca tot s-a aflat ca exista subordonati nemultumiti, cei din directia rutiera vor sa stabileasca niste reguli general valabile.

“Sefii din Politia Rutiera le cer agentilor sa vina cu un anumit numar de sanctiuni aplicate. Nu s-a impus niciun fel de plan, este doar o propunere vis-a-vis de o cuantificare. Tocmai pentru a elimina abuzuri din partea oricarui sef vis-a-vis de afinitati, respingeri, care sa conduca la o apreciere eronata a unui lucrator”, spune comisarul-sef Lucian Dinita.

Sursa: ProTV

Lasă un comentariu