Daca ai cumparat un telefon sau un laptop subventionat nu poti renunta la serviciile operatorului decât daca platesti contravaloarea produsului.

Legea care elimina taxele abuzive din abonamentele de telecomunicatii poate fi pusa în practica doar daca clientul nu a beneficiat de o promotie.Anuntata ca o lege care va lovi sub centura operatorii telecom si

 

 

pe cablisti, ordonanta privind rezilierea contractelor înainte de termen este mai mult doar un balon de sapun. Sunt foarte putin români care au încheiat un abonament de telefonie fara a beneficia de un telefon la un pret promotional, cu câteva sute de lei mai ieftin decât unul luat „la liber”.

Exista si situatia în care clientul a beneficiat de posibilitatea cumparii în rate a unui laptop – câte un milion lunar pe durata contractului. Acestia nu vor putea renunta atât de usor la serviciile operatorilor – nu vor plati o taxa de reziliere ca pâna acum, dar vor trebui sa achite contravaloarea produsului, atât cât a mai ramas pâna la încheierea contractului.

Potrivit legii, „dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauza, dar drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate în cazul denuntarii unilateral”.

„Operatorul face astfel de investitii (n.red. subventioneaza costul unui echipament) stiind ca poate conta pe un contract care se încheie pentru o anumita perioada”, arata Cristina Popescu, director de relatii publice al operatorului Romtelecom.

Ea explica ca, în cazul în care clientul a beneficiat de o promotie, de exemplu un laptop împreuna cu un abonament de internet, în momentul în care vrea sa renunte la contract înainte de termen, atunci va plati valoarea produsului subventionat. Din 23 iunie, când legea a trecut de Camera Deputatilor si pâna acum, ea spune ca doar câteva persoane au cerut rezilierea contractelor. Dintre clientii noi, în jur de 10% provin de la alti operatori.

Sursa: Adevarul

Lasă un comentariu