Ilegal:Majorarea TVA, aplicata retroactiv pentru cumpararea de locuinte în rate

Casa de avocatura Coltuc va sustine in astfel de demersuri.Întreprinzatorii care au apucat sa achite un avans pentru locuinta sau teren înainte de 1 iulie, taxat deja cu 19%, vor plati si diferenta de cinci procente pâna la 24%, în

 

 

momentul în care vor da si ultima transa, avertizeaza consultantii fiscali.

Românii care si-au cumparat proprietati în rate si au achitat un avans înainte de 1 iulie, platind un TVA de 19%, vor trebui sa mai scoata din buzunare si diferenta de cinci procente pâna la 24% pentru banii deja dati, avertizeaza consultantii fiscali. “În aceasta situatie sunt atât firmele care au cumparat locuinte si terenuri înainte de 1 iulie pe care le-au achitat partial, cât si persoane fizice înregistrate ca platitoare de TVA”, a declarat miercuri Luminita Ristea, partener în cadrul firmei de consultanta Nexia România si managing partner al Consulting R Group.

Cu alte cuvinte, daca o persoana a achitat înainte de 1 iulie un avans de 100.000 de euro (dintr-un total de 200.000 de euro), din care 19. 000 de euro reprezinta TVA de 19%, va mai avea de achitat diferenta de 5.000 de euro, pentru ca statul aplica o taxa de 24% pentru întreaga suma.
Sursa: Gandul

Lasă un comentariu