Conditii imposibile:Absolventii învatamântului la distanta neautorizat de la Universitatea Spiru Haret trebuie sa sustina din nou examenul de licenta

Absolventii învatamântului la distanta neautorizat de la Universitatea Spiru Haret ar trebui sa sustina din nou examenul de licenta în perioada 15 -30 septembrie. Cu mai putin de doua saptamâni înainte de examen însa,

 

 

Ministerul Educatiei si Universitatea Spiru Haret nu au ajuns înca la un acord privind conditiile de desfasurare a concursului.

Cu toate ca termenele legate de îndeplinirea unor conditii privind organizarea examenului de licenta pentru absolventii de la Spiru Haret au expirat înca din luna august, Ministerul Educatiei înca mai negociaza cu institutia de învatamânt. Discutiile dintre cele doua tabere ar trebui sa se apropie de final, daca tinem cont de faptul ca examenul a fost programat pentru perioada 15 – 30 septembrie.

“Ministerul Educatiei înca negociaza cu cei de la Universitatea Spiru, pentru ca acestia din urma vor sa se asigure ca nu mai exista nicio posibilitate de contestatie, de aceea nu s-a ajuns înca la un numitor comun. Se va gasi o solutie impecabila din punct de vedere juridic, astfel ca aceasta problema se va rezolva”, a declarat pentru REALITATEA.NET consilierul ministrului Educatiei, Tudorel Urian.

Examenul de licenta poate fi organizat de Universitatea Spiru Haret, doar daca se vor respecta urmatoarele  conditii impuse de minister:

1. Sa comunice Ministerului tabelul nominal al persoanelor care vor sustine examenul de licenta

2. Sa comunice lista comisiilor de licenta, lista profesorilor si conferentialilor universitari propusi de institutie dintre cadrele proprii, în vederea completarii acesteia cu reprezentantii ministerului

3. Sa organizeze examenul de licenta în locatiile avizate de ARACIS în acest sens

4. Sa comunice Ministerului Educatiei programarea examenelor de licenta, locatiile în care se vor desfasura, salile, datele de organizare.

5. Subiectele pentru examen vor fi elaborate de comisiile numite, iar examenul se va organiza inclusiv prin prezenta directa si nemijlocita a candidatului în fata comisie

6. Sa faciliteze accesul mass media la organizarea si desfasurarea examenului de licenta, în vederea asigurarii transparentei pentru realizarea unei corecte informari a opiniei publixce, accesul media urmând a se face fara a-i perturba pe participanti.

Sursa: RTV

Lasă un comentariu