Taximetristii protesteaza fata de Legea 95/2006

Plata retroactiva a contributiilor pe ultimii cinci ani scoate astazi in strada apro­ximativ 80% dintre taximetristii indep­

 

en­denti din Capitala. Motivele invocate de acestia sunt legate de indiferenta pe care statul roman a manifestat-o pana acum in ceea ce priveste aplicarea Legii 95/2006, despre care taximetristii sustin ca au auzit doar acum. Protestul lor vizeaza si cuan­tumul penalitatilor „aberante, duble in com­paratie cu restantele reale”.

Statistic, in Bucuresti isi desfasoara activitatea aproximativ 4.000 de taximetristi independenti, iar 80% dintre acestia se vor reuni astazi (intre orele 10.00-14.00) in Piata Constitutiei pentru a protesta fata de legea in care este stipulata obligativitatea, la in­che­ierea contractelor cu CAS, a platii retroactive a contributiilor pe ultimii cinci ani.
„O masura aberanta, o escrocherie”

„Vom protesta fata de Legea 95/2006 in care, la articolul 259, alin.7, se arata ca persoanele fizice autorizate sunt obligate, la incheierea contractelor de asigurari de sanatate, sa plateasca retroactiv contributiile pe ultimii cinci ani. Asistam practic la o escrocherie a statului roman care nu mai stie unde si in buzunarul cui sa mai bage mana ilegal”, a declarat pentru „Finan­ciarul” presedintele Asociatiei Drepturilor Taximetristilor Independenti (ADTI), Viorel Radu. Acesta a tinut sa precizeze ca „dato­riile invocate de statul roman fata de buge­tul asigurarilor de sanatate si pe care taxime­tristii sunt obligati astazi sa le plateasca, pe ultimii cinci ani, ajung la peste 9.600 de lei, cand in mod real acestea sunt sub 4.000 de lei, diferenta fiind data de penalitatile impuse si inventate peste noapte”. El a adaugat ca „statul nu vrea pra­c­tic sa recunoasca faptul ca nu a mai incheiat de mult, prin Casa de Asigurari Sociale, contracte cu persoanele fizice autorizate, acest fapt generand, de altfel, aceste pena­litati care sunt mai mari decat suma datorata”. Revolta presedintelui ADTI fata de masura luata de Executiv, pe care o considera „o escrocherie”, este cu mult mai mare cu cat „noi daca am avut probleme de sanatate in toata aceasta perioada ne-am platit consultatiile la medic si tratamentele din propriul buzunar”. Radu a mai spus ca „atunci cand ne-am facut PFA-urile (per­soa­na fizica autorizata – n.r.) nu ne-a informat nimeni despre articolul 259 alin. 7 din respectiva lege, iar un taximetrist nu are timp sa citeasca legi”.

Lasă un comentariu