Impozit de 16 la suta si carnete speciale pentru muncitorii zilieri

Persoanele care angajeaza zilieri vor fi obligate sa solicite primariilor carnete speciale si sa achizitioneze pentru fiecare astfel de angajat un timbru, reprezentând impozitul de 16% aplicat la venitul acestuia, a decis

 

 miercuri Guvernul printr-un proiect de lege.

“Avem un impozit de 16%, un impozit pe venit, care se retine de beneficiarul activitatii. Zilierul beneficiaza de un carnet si va fi introdus un timbru emis de Ministerul de Finante, timbru care contine în costul lui acest impozit de 16%. Producatorul, mai ales cel din domeniul agricol, se va duce la primarie si va face cerere prin care i se atribuie un numar de carnete si timbrele aferente pe care acel beneficiar le doreste.

În masura în care plateste timbrele, el beneficiaza de un numar de zilieri pe care îi poate angaja pentru munca necalificata”, a aratat ministrul Muncii, Ioan Botis, la finalul sedintei de Guvern.

El a precizat ca Ministerul Muncii va distribui aceste carnete primariilor, iar Inspectia Teritoriala a Muncii va verifica daca angajatorii respecta noile prevederi legale.
Sursa: Capital

Lasă un comentariu