CNA a decis, marti, sa amendeze postul Antena 1 cu 50.000 de lei pentru emisiunea „Acces direct“

Potrivit Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Antena 1 a difuzat pe 6 si 7 octombrie, de la ora 17.00, emisiunea „Acces direct“, moderata de Simona Gherghe. Unul dintre subiectele discutate în cadrul acestor editii a

 

 fost legat de un material filmat în care omul de afaceri Irinel Columbeanu apare în ipostaze erotice într-un jacuzzi, în casa acestuia, în compania unor tinere. Emisiunea a fost difuzata cu semnul de avertizare AP (acordul parintilor).
În emisiunea din 7 octombrie a fost invitata si Monica Columbeanu, care a vorbit despre înregistrarea în care apare sotul ei. În studio au fost prezente si cele doua femei care s-au filmat cu Irinel Columbeanu în ipostaze intime. Au fost reluate, în cadrul emisiunii, secvente din înregistrarea respectiva.
Membrii CNA au facut foarte multe comentarii negative la adresa emisiunii „Acces direct“, care, potrivit acestora, continua sa difuzeze informatii nepotrivite pentru intervalul orar 17.00-19.00.
„Nu se pot difuza imagini cu camera ascunsa, chiar daca nu sunt facute de radiodifuzor, fara ca persoana sa fie întrebata“, a spus Narcisa Iorga, membru CNA. Ea a precizat ca imaginile acestea  au ca obiect viata privata, un alt fapt interzis de legislatia audiovizualului.
Astfel, Narcisa Iorga a propus o amenda de 50.000 de lei, în conditiile în care Antena 1 a mai avut amenzi si o întrerupere a emisiei pentru 10 minute pentru încalcari ale legislatiei audiovizuale.
„Filmarea cu camera ascunsa nu era realizata de noi“, a explicat Albert Pânzaru, reprezentantul postului Antena 1. „În ceea ce priveste faptul ca nu avem acceptul lui Irinel Columbeanu, nu-l pot exclude, întrucât nu au avut comentarii nefavorabile din partea acestuia. Tratarea acestui subiect în maniera aceasta o punem pe lipsa de experienta a Simonei. Vorbim despre o greseala – si a existat o perioada mare de timp, emisiunile fiind zilnice – pe care o echipa si o persoana fara experienta (în emisiunile de divertisment, n.r.) au reusit sa o faca“, a spus Albert Pânzaru.
Totodata, el a considerat ca propunerea de amendare a postului Antena 1 cu 50.000 de lei este nejustificat de mare, având în vedere ca în materialul prezentat pe 6 si 7 octombrie la „Acces direct“ „nici macar nu este prezentata nuditate“.

Sursa: Curentul

Lasă un comentariu