Toti cei care îsi înfiinteaza firme vor fi obligati sa plateasca taxa la Camera de Comert

Deputatii juristi au operat o modificare legislativa care îi obliga pe toti cei

 

 

care îsi înfiinteaza firme sa cotizeze la Camera de Comert, care e entitate privata. Comisia juridica a Camerei Deputatilor face din Camerele de Comert puncte obligatorii de trecere, pe bani, la înfiintarea firmelor sau la modificarea actelor constitutive ale acestora.

Amendamentul la Legea Camerelor de Comert, convenit de deputatii PDL, PSD si PNL, prevede ca solicitarea înregistrarii la Registrul Comertului se face numai prin serviciile de asistenta ale Camerei de Comert si Industrie (CCIR).

Practic, modificarea ar permite CCIR, o institutie privata  condusa de fostul deputat liberal Mihail Vlasov, sa câstige fonduri dintr-o munca de curierat între patroni si Registrul Comertului, aflat în subordinea Ministerului Justitiei. Taxele percepute de Camerele de Comert le dubleaza practice pe cele de înregistrare, platite la Registrul Comertului.

Forma discutata în comisia juridica ar fi, potrivit unor surse parlamentare,  rezultatul unui compromis între PDL si Opozitie. Initial, opozitia a dorit ca întreg Registrul Comertului sa fie transferat la CCIR , unul dintre initiatori fiind senatorul PNL Cristian David, ginerele lui Vlasov,  iar PDL s-a opus.

„Amendamentul discutat este rezultatul negocierilor politice dintre liderii grupurilor parlamentare PDL, PSD si PNL. Dar a existat si un lobby al celor interesati”, afirmau, ieri, surse parlamentare .

„Nu este adevarat ca pozitionarile au fost politice. Ambele instititutii au sustinatori în toate partide. De exemplu, Mircea Toader (PDL) a fost la una dintre sedintele comisiei pentru a sustine amendamentele Camerei de Comert”, au adaugat sursele citate.
Sursa: Adevarul

Lasă un comentariu