Ce pasi trebuie urmati pentru a deschide o firma în Germania va invata Casa de avocatura Coltuc

Potrivit consultantilor fiscali, anul trecut, pentru a deschide o firma (nu doar punct de lucru) în Germania, trebuia ca proprietarul firmei sa fie rezident si sa detina dreptul de a exercita “munca privatizata” pe teritoriul

 

german. Acest drept este oferit dupa o anumita durata (circa 5 ani de rezidenta) de catre oficialitatile care se ocupa cu strainii numita Ausländerbehörde/Ausländeramt. Înregistrarea se face la primaria localitatii unde domiciliezi, dureaza circa 15 minute, iar taxa de înregistrare a unei firme este de circa 30 euro, în cazul unui GmbH (adica SRL) trebuie sa ai cel putin 2 asociati si împreuna sa aduca ca si capital de start suma minima de 50.000 euro sau AG (adica SA) sa detina un minim de angajati obligatoriu si câteva milioane de euro. Pentru înregistrarea unei firme normale ai nevoie de urmatoarele acte:
– pasaport care sa detina titlul prin care se confirma detinerea dreptului de privatizare
– extras din registrul populatiei eliberat de primaria localitatii unde locuiesti (circa 12 euro)
– copie dupa contractul de chirie al spatiului unde are sa functioneze firma (birou, locuinta ta etc.)
– circa. 30 euro – taxa de înregistrare.
Trebuie stiut ca imediat dupa înregistrare, firma este functionala si poti deschide primele afaceri. Prin înregistrarea efectuata, primaria trimite datele înregistrarii catre institutiile acreditate (Fisc, Camera Comert etc.) – dupa circa 3-4 zile primesti datele fiscale atribuite firmei (CUI & informatii).
Sursa: Curierul National

Lasă un comentariu