Fiscul a dat publicitatii lista companiilor care înregistreaza debite catre bugetul de stat

Pe primele locuri sunt, ca de obicei, companii de stat precum CNH ori CFR. Pentru ca recuperarea acestor datorii istorice este aproape o utopie am decis sa realizam doar topul celor mai datornici privati.

 

Electroputere Craiova este, în continuare, compania privata cu cele mai mari obligatii restante la bugetul de stat – circa 113 milioane lei. Firma detinuta de arabii de la Al Arrab se afla, constant, în topul rau platnicilor privati din România si, de mai mult de un an, este în executare silita.

Pe locul doi gasim societatea Invest Romit aflata în proprietatea lui Razvan Olteanu (5%) si italianului Mavio Matteo (95%) cu o datorie de 105 milioane de lei. Societatea, înfiintata la începutul anului 2007, nu a depus niciun bilant contabil la registrul comertului sau Ministerul de Finante. Aceasta este singura afacere a italianului în România, în timp ce Olteanu figureaza cu alte trei firme la Registrul Comertului.

Locul trei în “topul rusinii” este ocupat de UCM Resita. Producatorul de motoare si turbine detinut de compania INET AG înregistreaza datorii de peste 92 milioane de lei. Compania este listata si la Bursa are simbolul UCM si o capitalizare de 14,6 milioane de lei.

Petrochemical Trading este proprietara rafinariei RAFO Onesti. Compania detinuta de un oligarh rus are de dat statului român 80 de milioane de lei.

Firma Larika Impex ocupa locul cinci în top cu datorii 76 milioane lei. Societatea are ca obiect de activitate operatiuni de mecanica generala, este înregistrata în Giurgiu si este patronata de cetateanul bulgar Angelov Popov.

Compania European Food a fratilor Micula ramâne unul dintre cei mai mari datornici la stat. La noua luni înregistra obligatii restante de 73,5 milioane de lei.
Sursa: Money

Lasă un comentariu