638 de oameni din muzee si teatre vor fi concediati

Ministerul Culturii si Patrimoniului Natio­nal a introdus in dezbatere publica la jumatatea lunii octombrie proiectul de hotarare privind reorganizarea unor in­stitutii publice pe care le are in su­bor­dine. Peste 600 de posturi din

 

 

directiile de cultura, teatre si muzee urmeza sa dispara din organigrama, masura prin care statul va economisi  colosala suma de 2,5 milioane de lei pe an. Adica 600.000 de euro.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a anuntat inca din vara ca personalul din institutiile sub­ordonate ministerului va fi redus cu aproximativ 10%, intr-o incercare disperata de a mai realiza cateva economii.  Bugetul Culturii a fost adus la 734 de milioane de lei dupa rectificarea din august,  la doar 0,14% din PIB, fata de 0,72% din PIB in Bulgaria sau 0,53% din PIB in Ungaria. Si  pentru ca unde-i lege nu-i tocmeala, ministerul de resort a postat pe site proiectul ce vizeaza re­struc­turarea a exact 638 de posturi, cele mai afectate fiind institutiile din Bucuresti. Astfel, la Opera Nationala  vor fi reduse 61 de posturi, la Teatrul National de Opereta „Ion Dacian“ – 43, la Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA) – 30, iar la Teatrul National „I. L. Caragiale“ din Capitala – 40 de posturi. Nu intereseaza pe nimeni ca mu­zeografii, arheologii sau istoricii de muzeu traiesc cu lefuri inacceptabile (sub 1.000 de lei brut), multi dintre acestia avand o vechime de peste 15 ani in domeniu.

Sursa: Financiarul

Un comentariu la „638 de oameni din muzee si teatre vor fi concediati”

  1. Dl vicepresedinte de asociatie Zaharia Horia – poate nu ati auzit de acest escroc international. Intr-un bloc nou izolat termic si cu centrala proprie pe apartament la scara noastra se plateste de doua ori mai mult intretinerea decat la scara vecina. Cat o sa mai furi domnule Zaharia banii oamenilor? Te-am vazut distrugand usa garajului si cand ai luat luat ultima pompa din garaj pentru meciul dat cu dl Kehaiyan Garbis. Cat o sa mai suferim noi locatarii ca tu te-ai screlozat?
    Culmea culmilor businessului Romanesc – Dl Zaharia Horia a castigat licitatii care nici macar nu erau publicate. Cateodata erau chiar doi ofertanti. Primaria Jilavele sta sa cada ca si scolile pe care le-a refacut firma Gami Style in judetul Ialomita. Zaharia Horia – cel mai mare infractor in viata.

Lasă un comentariu