Decebal Traian Remes l-a dat în judecata pe presedintele Traian Basescu anunta Casa de avocatura Coltuc

Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remes l-a dat în judecata pe presedintele Traian Basescu, dar si Directia Nationala Anticoruptie si televiziunea nationala. Remes vrea sa afle cum a fost posibila publicarea în

 

 

presa a filmului cu flagrantul din dosarul Caltabosul, dosar în care este judecat de instanta suprema.

Octombrie 2007. Opinia publica afla ca ministrul Agriculturii de la acea vreme, Decebal Traian Remes, este suspectat de fapte de coruptie. Demnitarul era banuit ca ar fi primit caltabosi si 15.000 de euro pentru a favoriza o firma la câstigarea unei licitatii. Fusese filmat în timpul unei întâlniri la care se presupune ca s-au dat banii. Intermediarul afacerii, sustin procurorii, ar fi fost un alt fost ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan. Cei doi au devenit din acel moment protagonistii dosarului Caltabosul.

Denuntatorul în afacere a fost chiar cel care urmarea adjudecarea licitatiilor cu ajutorul lui Remes. La putin timp, el a fost chemat de Muresan si instruit ce sa le declare procurorilor.

Cum ancheta nu a scos nimic la iveala, Decebal Traian Remes a initiat un nou demers. Si a dat în judecata Administratia Prezidentiala, pe Traian Basescu, Directia Nationala Anticoruptie precum si televiziunea nationala, cea care a dat publicitatii imaginile flagrantului.

Sursa: RTV

Lasă un comentariu