Cum s-a modificat Codul de procedura fiscala in 2011?

 Monitorul Oficial nr. 891/30.12.2010 a fost publicata pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar – fiscale.

 

 

Modificari ale Codului de procedura fiscala

– Pentru contribuabilii care au sedii secundare, platitor de obligatii fiscale este contribuabilul, inclusiv pentru impozitul pe venit datorat de salariatii care isi desfasoara activitatea la sediile secundare inregistrate fiscal.

– Se extinde posibilitatea organelor de inspectie fiscala de a utiliza metodele indirecte de reconstituire a veniturilor si cheltuielilor reglementate conform legii, si in cazul verificarii situatiei personale a contribuabilului persoana fizica.

– Se introduc dispozitii speciale privind verificarea persoanelor fizice supuse impozitului pe venit, respectiv a situatiei fiscale personale a persoanelor fizice cu privire la impozitul pe venit reglementat de Titlul III din Codul fiscal.

– Se reglementeaza nivelul minim al diferentelor dintre veniturile declarate de contribuabil si situatia fiscala personala a acestuia, care antreneaza comunicarea unui aviz de inspectie fiscala si solicitarea de informatii suplimentare, respectiv metodele indirecte pentru stabilirea bazei impozabile ajustate (metoda sursei si cheltuirii fondului, metoda fluxurilor de trezorerie, metoda patrimoniului). Procedura de aplicare a acestor metode se stabileste prin hotarare a Guvernului.

Lasă un comentariu