Fondul Proprietatea va fi listat pe 25 ianuarie 2011

Franklin Templeton Investment Management Limited, manager de investitii si administrator unic al Fondului Proprietatea („Fondul”), a anuntat aprobarea listarii Fondului de catre , programata pentru 25 ianuarie 2011.

 

 

 

a colaborat indeaproape cu un consortiu de brokeri – Raiffeisen Capital Investment (Lead Manager), BRD Groupe Société Générale, ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti – si cu consultantii juridici, Schoenherr si Asociatii SCA si White & Case, Pachiu SCA, pentru pregatirea listarii, inclusiv pentru realizarea unei serii de prezentari in Romania si cateva orase importante din Europa.

, managerul Fondului Proprietatea, a declarat: „Decizia de astazi a Bursei de Valori Bucuresti ne aduce cu un pas mai aproape de listarea pentru care am lucrat impreuna cu actionarii inca de la numirea Franklin Templeton ca manager al Fondului in septembrie. Multumim BVB, CNVM, brokerilor si consultantilor juridici pentru ajutorul pe care ni l-au acordat pentru a ajunge aici. Suntem increzatori ca prezentarile programate inainte si dupa listare in majoritatea oraselor importante din Europa vor ajuta la cresterea vizibilitatii Fondului in randul potentialilor investitori internationali”.

Vivek Kudva, managing director India si CEEMEA, a comentat: “Este un eveniment deosebit de important pentru si pentru Romania. A fost o asteptare lunga pentru multi dintre actionarii fondului si acum numaratoarea inversa a inceput oficial. De asemenea a fost o satisfactie pentru noi sa vedem rezultatul eforturilor noastre din ultimul an ajungand la acest moment cheie. Suntem incantati de viitorul fondului si de numeroasele beneficii pe care actionarii Fondului Proprietatea le vor obtine din listare, din administrarea profesionista de fond si din plata de dividende in mod regulat”.

Dana-Mirela Ionescu, CEO al Raiffeisen Capital & Investment, Lead Manager al consortiului de brokeri ai Fondului Proprietatea, a adaugat: „Salutam decizia de astazi a Bursei de Valori Bucuresti si suntem incantati sa colaboram in continuare cu managerul Fondului pentru a prezenta Fondul investitorilor la nivel global ca pe o oportunitate istorica de investitii”.

Prospectul Fondului Proprietatea precum si un amendament recent la prospect aprobate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) sunt publicate pe urmatoarele website-uri: www.fondulproprietatea.ro, www.rciro.ro, www.brd.ro.

Lansat in decembrie 2005, a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,4 miliarde Euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor. Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager al investitiilor si unic administrator al Fondului pe 29 septembrie 2010. Dupa numirea oficiala, Franklin Templeton a demarat plata dividendelor aferente profiturilor distribuibile din 2008 si 2009 catre toti actionarii inregistrati pana la data de 27 septembrie 2010.

Lasă un comentariu