Politia rurala va fi desfiintata in 2011

Seful IGPR, a declarat ca posturile de politie rurale vor fi desfiintate pana cel tarziu in prima zi a lunii mai, iar politistii vor lucra ca sectoristi, potrivit unui proiect de reformare pe fond a Politiei Romane care

 

 

va fi public la jumatatea lunii februarie.

Dorim o reformare pe fond a Politiei Romane, reformare care a pornit de la un proiect pe care il avem intr-o faza de definitivare, care vine sa aduca, din punctul meu de vedere si al echipei cu care lucrez, ca pilon principal, eficienta in activitatea muncii de Politie, sa introduca principii de eficienta, de privat, in public. Cred ca este un moment in care putem moderniza Politia, putem valorifica resursele pe care le avem pe prioritati, si nu in mod haotic. Este un moment in care putem descentraliza foarte mult decizia, dar si responsabilitatea in Politie si, de ce nu, sa gasim solutii pentru ceea ce inseamna o cariera predictibila si o autoritate sporita a politistului”, a spus Popa.

In mediul rural nu va fi o reducere de personal. Politistii isi vor pastra locurile de munca, nu vor mai fi sefi de post, dar nu vor pierde la salarii fiindca vor fi sectoristi”, a afirma Popa.

“Posturile de politie rurale, in marea lor majoritate, nu sunt ale Politiei, sunt ale primariilor, iar pe cele care sunt ale noastre le vom transforma in locuinte de serviciu sau in case de odihna. Va fi analiza pe fiecare si o sa renuntam la ele daca trebuie”, a explicat el.

Sursa: Mediafax

Lasă un comentariu