Tribunalul Teleorman a admis anularea deciziilor de recalculare a pensiilor militare

Tribunalul Teleorman a admis, vineri, 25 martie, primele actiuni ale cadrelor militare disponibilizate prin care s-a solicitat anularea deciziilor de recalculare a pensiilor, fiind vorba despre 16 dosare.

 

 

Prin cererea de chemare in judecata, reclamantii au solicitat:

– anularea deciziilor de recalculare a pensiilor contestate, emise de Ministerul Administratiei si Internelor si mentinerea deciziilor de stabilire a cuantumul pensiei conform cuantumului platit in luna decembrie 2010.
– obligarea MAI la plata diferentei dintre pensia de serviciu stabilita si platita in decembrie si pensia recalculata conform Legii 119/2010 si HG 735/2010, de la 1 ianuarie 2011 si pana la repunerea in plata a pensiei initiale sau pana la emiterea unei noi decizii de recalculare, precum si a dobanzilor rezultate.
– plata cheltuielilor de judecata.

Sursa: Mediafax

www.coltuc.ro

avocat@coltuc.ro

 

3 comentarii la „Tribunalul Teleorman a admis anularea deciziilor de recalculare a pensiilor militare”

  1. Vezi dom Basescu cum ati reusit sa va bateti joc de la cel cu sanul in gura pan la cel cu barba sura.!Ati distrus toata ordinea institutionala,ati aruncat in derizoriu munca si eforturile celor seriosi si cinstiti de la toate nivelurile societatii,si pentruce.?Doar pentru a va satisface lacomia,dorinta de a acumula cat mai mult fara munca(ca sa nu zic a fura) a tuturor celor care va inconjoara si care sub masca reformarii statului isi maresc simtitor purcoiul de bani publici din care se infrupta apoi cu nerusinare in dispretul celor multi pe care vor sa-i constranga apoi electoral,sa le smulga voturile,cu o galeata de plastic,un kg de faina,de zahar,un mic,o bere etc,etc….sa nu credeti ca suntem prosti sau fraieri chiar toti….. NE-AM SATURAT:
    – sa suferim noi ca sa prospere ei;
    – sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
    – sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
    – sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;
    – sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;
    – sa vedem militarii activi umiliti de comandantul lor suprem, iar cei in rezerva facuti nesimtiti de primul ministru si de alti ministri din cabinetul Boc;
    – sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public
    Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
    E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga mai trebuie sa explodeze inca o data…..

  2. In primul rand pentru tineri…. Nu veniti in armata…. Doar daca sunteti prea fraieri sa nu reusiti in viata civila. Sau sunteti ruda fara viitor a unui potent lider militar. Eu ,daca copilul meu mi- ar spune ca vrea in armata as considera aceasta, un mare esec din partea mea ca parinte, mai ales atunci cand a avut la dispozitie o imagine reala a tot ce insemna armata.
    Armata are multe de pus la punct. Ce este mai grav este ca, cei care conduc armata nu vor putea sa faca nimic Si asta ,datorita modului de a privi lucrurile…. Modul de gandire dobandit in tinerete ne afecteaza perspectiva …. Da, armata de astazi e parada de grade si nu o entitate, un mecanism unitar functionabil. Toti liderii privesc pinioanele (SGV, Sof., M.M.) ca ceva caruia nu -i poti acorda personalitate si respect. Rosteste un grad mic si vei avea o imagine a unui rau necesar… De aici si atitudinea de astazi a unei asa zise rationale distribuiri de veniturilor. Intr-o echipa (familie ca tot se bate moneda pe coeziunea armatei ca factor determinant), cand venitul este asa diferentiat , aceste nevoi minime nu se refera la palate, lux, excursii, etc. ci la suportul logistic necesar unui copil de militar care trebuie instruit frumos si daruit societatii. Revin. Dispare motivarea …pentru ce sa lupt… Mai pot eu sa indeplinesc ordinele intocmai si la timp? Ma refer la cele ce presupun un risc ridicat. Va raspund sincer ca nu. As spune “sa mearga el ” caci imi este indiferent ca merg la puscarie sau nu, oricum pt cei dragi nu am facut prea mult. Macar, nu i pun pe drumuri si cheltuieli de pomenire daca nu am fost in stare de mai mult.
    Poate nu am fost clar sau poate ca am obosit spunand acest lucru. Un lucru e cert , mi- am ratat viata… Am visat mult si lung. Am facut tot ce mi a stat in putinta ca macar cei mici care vor veni dupa mine sa gaseasca un alt climat. Imi e scârba ca am fost militar …. Si când te gândesti ca nu am vrut decât sa fiu camarad, sa fiu cel mai bun, sa fiu primul, sa nu mi se reproseze nimic. Si ce am primit in schimb ….jigniri, priviri de dispret. Asta va spune un om care de foarte putine ori aveai ce sa i reprosezi. As vrea sa plec dar se pare ca e târziu. Dar cel mai rau imi pare, ca puteam sa fiu folositor .,cu mult mai multe avantaje in alte locuri decat in armata.
    Sunt prea multe de spus. In concluzie, cei care mai au putina demnitate si tinerete ,mergeti departe de armata.. Va doresc sanatate si sansa ….

  3. Armata nu declara razboaie ci doar este pregatita pentru a duce un razboi pe care il declara conducerea politica a tarii.Pentru a fi pregatita de razboi , armata duce si pe timp de pace o activitate identica cu cea de razboi, desigur fara riscurile razboiului. Deaceia militarii nu trebuie pedepsiti pentru ca nu a avut loc un razboi. In l968, Romania nu a fost invadata ca Cehoslovacia, deoarece conducerea de atunci a tarii declarase public, spre deosebire de cea din Cehoslovacia, ca armata romana va lupta impotriva cotropitorilor si ar fi facut-o. In acest caz armata romana, avand in vedere superioritatea armatei care urma sa invadeze Romania, ar fi fost masacrata. Este ceace nu i-a convenit puterii agresoare deoarece si-ar fi demonstrat in fata lumii intregi caracterul sau agresiv si imperialist. Este vorba de Rusia sovietica. Aceasta este explicatia pentru care armata romana, desi pregatita sa se sacrifice, nu a fost nevoita sa o faca. Prin simpla sa existenta si prin spiritul sau de sacrificiu in legatura cu care agresorul era informat, a salvat Romania de la o invadare cu repercursiuni dramatice pentru populatie, fara a fi avut ocazia sa lupte desi era pregatita.In cazul in care ar fi avut loc acea invadare a Romaniei, cu urmari dezastruoase pentru poporul roman si economia Romaniei, momentul oricum inevitabil al lichidarii comunismului din Romania, (care s-a petrecut in toate statele comuniste ), ne-ar fi gasit sub ocupatie ruseasca , astfel ca in prezent Romania nu ar face acum parte din Uniunea Europeana ci din Comunitatea Statelor Independente asa cum este cazul Basarabiei. Se poate spune ca prin simpla sa existenta , fara a fi fost nevoita sa lupte, armata romana a salvat Romania de la riscul de a deveni o colonie ruseasca.Lasand deoparte problema pensiilor, instigarea la denigrarea de catre romani a armatei lor, este un caz unic in lume si deaceia o rusine pentru poporul roman, desi toate tarile au armate pe care le intretin cu mari cheltueli, .Un politician ratat, (numit pare-mi-se Guse),a adus public insulte armatei romane.Nu este de mirare deoarece respectivul este cunoscut si ca un notoriu anti-american, ceace corespunde portretului robot al agentului KGB-ist , specie care nu avea cum sa se volatilizeze din Romania post-decembrista. STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA AMARA

Lasă un comentariu