Firmele vor putea deduce, din nou, TVA la carburant si achizitia de masini anunta Casa de avocatura Coltuc

Firmele vor putea sa deduca, din nou, incepand cu anul viitor, sumele cheltuite pe carburant la masinile folosite in transportul de persoane, cu maximum noua

 

locuri, si taxa pe valoare adaugata (TVA) aferenta achizitiei de autoturisme, dupa interdictia aplicata intre 2009-2011.

Totusi, deducerea se poate face numai in limita a 50%, potrivit unui document guvernamental.

Pe fondul crizei economice, informeaza Mediafax, Guvernul a decis, in primavara lui 2009, sa nu mai fie considerate drept cheltuieli deductibile la determinarea impozitului pe profit acele cheltuieli de combustibil pentru vehiculele rutiere motorizate destinate exclusiv transportului rutier de persoane. In acelasi timp, a fost restrictonat si dreptul de deducere a TVA aferenta achizitiilor de autoturisme si combustibil.

Un comentariu la „Firmele vor putea deduce, din nou, TVA la carburant si achizitia de masini anunta Casa de avocatura Coltuc”

  1. Legile se schimba permanent, astfel ca, in cazul in care firma dvs. nu are un departament juridic care sa se ocupe de situatia companiei dumneavoastra, externalizarea serviciilor juridice este o necesitate, fie ca e punctuala sau permanenta.
    Cine suntem?
    Buna ziua! Suntem o echipa tanara, dar experimentata, de avocati reuniti de catre avocatul titular Coltuc Marius sub umbrela Cabinetului de avocatura Coltuc inca din 2005. Avem sediul in Bucuresti, dar ne puteti regasi si pe internet la adresa https://www.coltuc.ro. Incercam sa fim cat mai sociabili, astfel incat ne veti regasi si pe Facebook, Twitter sau LinkedIn. Serviciile juridice pe care le oferim se adreseaza atat companiilor, cat si persoanelor fizice. Ne-am propus ca fiecare caz in parte sa fie o reusita, astfel ca ne canalizam toata energia in a invata continuu si a oferi clientului servicii profesioniste, prompte si eficiente.

Lasă un comentariu