Gheorghe Motisan a dat in judecata compania lui Tender anunta Casa de avocatura Coltuc

In 19 aprilie 2011, compania a virat in contul lui Motisan doar o parte din bani, respecitv 40.000 de lei. Nemultumit ca reprezentantii SC Tender SA nu au respectat conventia pana la data convenita, fostul director a deschis o actiune

judecatoreasca cerand obligarea companiei la plata sumelor restante. Gheorghe Motisan s-a adresat Judecatoriei Timisoara, dar magistratii de aici si-au declinat competenta in favoarea Tribunalului Timis. Avocatii lui Tender au cerut declinarea competentei in favoarea Judecatoriei Timisoara, dar Tribunalul  a decis ca fostul director trebuie sa primeasca banii.

 „Tribunalul constatand ca parata nu a achitat reclamantului diferenta de diurna ce i se cuvenea acestuia, se va admite actiunea ca intemeiata si se va obliga parata la plata catre reclamant a sumei de 24.721 euro prin echivalentul in lei la data platii, reprezentand diurna restanta”, se arata in sentinta pe fond, prin care s-au dispus si cheltuieli de judecata in valoare de 9.500 de lei.

SC Tender SA a declarat recurs, care se judeca la Curtea de Apel Timisoara. In motivarea recursului, reprezentantii companiei solicita din nou declararea competentei in favoarea judecatoriei.

„Cererea reclamantului este o adevarata actiune in pretentii, care trebuia solutionata de un complet de judecata de drept comun si anume Judecatoria Timisoara”, se arata in document.

In subsidiar, reprezentantii companiei solicita modificarea sentintei emise de Tribunalul Timis pentru neexercitarea contractului.

„Societatea noastra a procedat la suspendarea platilor catre intimat deoarece ulterior semnarii Conventiei, cu ocazia preluarii de catreintimat in calitate de administrator al SC Fampharm Krusevac, Serbia, s-au descoperit nereguli grave in indeplinirea mandatului sau administrator care au afectat iremediabil patrimoniul societatii. Astfel, intimatul a dezinformat atat societatea noastra, cat si agentia de privatizare din Serbia ca a avut loc investitia la care subscrisa era obligata (e vorba de masina de umplere a recipientelor cu tablete si de masina de umplere a recipientelor cu lichide in valoare de 96.000 de euro), iar aceste utilaje sunt functionabile. In realitate aceste utilaje nu erau functionabile, investitia nu si-a atins scopul scontat, motiv pentru care nu s-a facut descarcarea de gestiune cu privire la administrarea SC Farmpharm Krusevac, Serbia

Lasă un comentariu