Magistraţii Tribunalului Bucureşti care au decis mutarea lui Adrian Năstase de la Spitalul Floreasca la Spitalul Penitenciar Rahova consideră că doctorii de la Floreasca au încercat să amâne punerea în executare

Judecătorii consideră că imediat după acordarea asistenţei medicale de urgenţă persoana condamnată trebuia externată, mandatul de executare pus în aplicare iar condamnatul, dus şi încarcerat la un penitenciar-spital.

„În lipsa unei hotărâri judecătoreşti de amânare a executării pedepsei închisorii, organele de poliţie puteau pune în aplicare mandatul de executare imediat după acordarea asistenţei medicale de urgenţă pentru traumatismul prin împuşcare, pentru care condamnatul ar fi fost transportat la spital”, arată instanţa.

Potrivit motivării, „pedeapsa închisorii se execută în locuri anume destinate, denumite penitenciare”, acelaşi act normativ prevăzând şi posibilitatea înfiinţării penitenciarelor-spital ca penitenciare speciale.

Tribunalul constată că poliţiştii care trebuiau să pună în executare mandatul nu au mai putut întocmi procesul-verbal de încarcerare, în urma tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase, iar acesta nu a început executarea pedepsei la data de 20 iunie.

„Faţă de dispoziţiile legale menţionate, executarea pedepsei nu începe prin înmânarea mandatului de executare condamnatului şi nici nu se poate spune că mandatul de executare emis în cauză a fost adus la îndeplinire prin internarea persoanei condamnate N.A. în spital, chiar dacă acesteia i s-a asigurat paza”, susţin judecătorii.

Lasă un comentariu