Calea de atac in privinta deciziei instantei de apel

In Monitorul Oficial nr. 735 din 31 octombrie 2012 a fost publicata Decizia nr. 12 a ICCJ din data de 8 octombrie 2012 in cadrul recursului in interesul legii privind calea de atac in privinta deciziei instantei de apel care a fost casata cu trimiterea cauzei spre rejudecare, dupa intrarea in vigoare a Legii 202/2010.

In cadrul Deciziei ICCJ se arata:

Admite recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si, in consecinta, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. XXIV alin. (1)–(3) din Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, stabileste ca:

In cazul in care dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 202/2010 se caseaza decizia instantei de apel, cu trimiterea cauzei spre rejudecare, hotararea pronuntata in prima instanta, inainte de intrarea in vigoare a legii, de catre judecatorie ramane supusa apelului, cale de atac prevazuta de legea sub care a inceput procesul, competenta de solutionare revenind tribunalului.

Lasă un comentariu